Connect with us

Genel

Dünya Elektronik Basın Konseyi Maslak’ta buluştu

Published

on

blank

Dünya Elektronik Basın Konseyi(DEBK), Maslak’taki yeni genel merkezinde ilk toplantısını koronavirüs kuralları çerçevesinde gerçekleştirdi. 

Dünya E-Basın Konseyi Birliği Genel Başkanı Hasan Taşkın, Genel Başkan Yardımcısı Ali Büyükasar, Kurumsal İletişim Başkanı Çetin Ali Aytaç, Teşkilat Başkanı Yusuf Ersoy, Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Hilmi Yılmaz ve Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet Büyükasar toplantıda bir araya geldi. Aralık ayında yapılacak genel kurul öncesi son çalışmalar tamamlanarak kongre öncesi süreç başarıyla tamamlandı. Toplantıda ayrıca ülkenin içinde bulunduğu kritik durum, medya ve algı operasyonları, yalan haber, kara propaganda ile mücadele, DEBK’nin kuruluş amacı gibi konular ele alındı ve toplantıda birlik beraberlik adına güzel görüntüler sergilendi.

YALAN HABERLE MÜCADELE BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ

Toplantı sonrası kısa bir açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ali Büyükasar, “Ülkemiz üzerinde içeride ve dışarıda çok büyük oyunlar oynanırken, konseyimiz bu tür huzur ve düzen bozmayı planlayan kişi ve kurumlara karşı tavizsiz tutumunu sürdürmeye devam edecektir. Vatanımızın şerefini, milletimizin onurunu sadece cephelerde değil; aynı zamanda ulusal ve dünya basınında müdafaa ederek ülkemiz üzerinde oynanan algı operasyonlarını ve yalan haberleri bertaraf etmek birinci önceliğimiz olacaktır. ” dedi.

KONSEYE KATKIDA BULUNABİLECEK HERKES ÜYE OLABİLİR

Dünya E-Basın Konseyi Başkanı Hasan Taşkın, “Elektronik ve Sosyal Medya’da Türkiye, dünya için bir çatı oluşturarak yine bir ilke imza attı. Dünya E-Basın Konseyi, dünyada elektronik Basın ve Dijital yayıncılık alanında özgürlüğün önünün açılmasına, gelişmesine, ifade özgürlüğünün kişisel hakları koruyacak şekilde geliştirilmesine büyük katkıda bulunacak” dedi.

Başkan Hasan Taşkın, “Dünya E-Basın Konseyi internet ve sosyal medya haberciliği alanında uluslararası standartlarda etik ilkeler oluşturarak, bilinçli sosyal medya özgürlüğünün sağlanması adına çalışmalar yürütmektedir. DEBK, bu ilkeli mücadelesini her platformda da sürdürmeye devam edecektir” değerlendirmesini yaptı.

Hasan Taşkın, Dünya E-Basın Konseyi’ne İnternet yayıncılığı yapan kurumların, STK ve resmi kurumların basın müşavirleri ve basın danışmanları, Bilişim uzmanları ile internet haberciliği yapan gazetecilerin, konseyin gelişmesine katkı sunacak hukukçuların, akademisyenlerin veya üniversitelerin yöneticileri veya temsilcileri, sosyologlar, psikologlar, dijital yayıncılar, yazılımcılar, servis sağlayıcılar, İT firmaları, Teknoloji üreticileri veya temsilcileri, elektronik yazarlar, Blog yazarları, dijital reklam firmaları veya temsilcileri ile dijital iletişimciler, Medya Konseyleri, Odalar ve birlikler, Basın Konseyleri ve benzeri kuruluşların üye olabileceğini de sözlerine ekledi.

Dünyada elektronik ve sosyal medya özgürlüğünün desteklenmesi, geliştirilmesi ve oto kontrolün sağlanması için üst çatı olarak adlandırılan “Dünya Elektronik (E) Basın Konseyi, Bakanlar Kurulu’nun izni ve Cumhurbaşkanı’nın oluru ile  22/9/2014 tarihinde resmi statü kazanmıştı.