Genel
Gençler Yaşar Kemal’i Anlattı
Published
6 yıl agoon
Türk edebiyatının usta kalemi Yaşar Kemal, aramızdan ayrılışının dördüncü yılında, liseli öğrencilerin hazırladığı panel, müzik, tiyatro, okuma atölyesi, belgesel gösterimi ve sergiyle Sarıyer’de anıldı.
Edebiyat dünyasının usta kalemi Yaşar Kemal, ölümünün 4. yılında ailesi ve sevenleri tarafından Sarıyer’de anıldı. Sarıyer Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı iş birliğiyle sergi, panel ve konser olmak üzere farklı bölümlerde gerçekleşen programların ilki usta edebiyatçının adını taşıyan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Etkinliğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban ve sevenleri katıldı.
YAŞAR KEMAL’İN ROMANLARI KONUŞULDU
Darüşşafaka Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Köroğlu” dramatik anlatısı ile başlayan program, lise öğrencisi Ege Güney’in, İnce Memed’e yol gösteren iyi eşkıya Köroğlu’nu kendi yorumuyla, bir meddah gibi anlatarak Yaşar Kemal’in yoksuldan, ezilenden yana olan gür sesini izleyenlere duyurduğu gösterisiyle devam etti. Ardından Asuman Kafaoğlu Büke’nin moderatörlüğünde “Yaşar Kemal Romanlarında Değişim, Umut ve Mit” paneli düzenlendi. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Saint Pulchérie Fransız Lisesi ve Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri Binboğalar Efsanesi, Hüyükteki Nar Ağacı ve Yer Demir Gök Bakır romanları üzerine hazırladıkları bildirileri sunduğu etkinlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan poster, resim ve üç boyutlu obje sergisi fuaye alanında sergilendi. Etkinliğin sonunda Sarıyer Halk Oyunları Topluluğu “Hayat Ağacı” gösterisi seyircilerle buluştu.
BÜYÜK BİR ONUR
Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bugün böylesine büyük bir üstadın anmasına ev sahipliği yapmak büyük bir onur. İçinde yaşadığımız kültür merkezinin adının Yaşar Kemal olmasının bir anlamı var. Ulu çınarımızın isminin kültür merkezimizde yaşatılması da bizim için büyük bir onur. Burası bir kültür merkezi, bir evlendirme dairesi ve öğrencilerimizin eğitim gördüğü Sarıyer Akademi’den oluşuyor. Ve bunların hepsinde Yaşar Kemal’in imzası var. Yaşar Kemal Vakfı ile birlikte böyle bir etkinlikte yer aldığımız için Ayşe Hanım’a teşekkür ediyorum” dedi.