İBB’nin 2020 Faaliyet Raporu onaylandı

Başkan Ekrem İmamoğlu, İBB 2020 Faaliyet Raporu’nu İBB Meclisi’ne sundu. Yaklaşık 10 saat süren uzun oturumun ardından Faaliyet Raporu onaylandı. İmamoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, “İnancımızı ve kararlığımızı ilk gün başladığımızın misli misli fazlasıyla sürdüğünü özellikle 16 milyon İstanbul halkına ilan ediyorum. Partizanlık anlayışının bitmesini istiyorum. Bu anlayışı benim partimde görsem onunla mücadele ederim” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin Mayıs ayı birleşiminin 3.cü oturumu Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yaklaşık iki saat boyunca İBB’nin 2020 Faaliyet Raporu’nu İBB Meclisi’ne sunan İmamoğlu, her türlü zorluk, engelleme ve pandemiye rağmen İstanbulluya pek çok alan alanda başarılı hizmetler sunduklarını söyledi.

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından, İBB Meclisi’nde grubu bulunan partilerin başkan vekilleri konuştu. İBB 2020 Faaliyet Raporu ile ilgili görüşlerini ifade eden konuşmacıların ardından, raporun oylanmasına geçildi. Faaliyet raporu için 121 kabul, 164 hayır oyu verildi.

FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, oylama sonucuna göre raporun reddedildiğini belirtti. Okul, “Ancak, red oyları 5 bin 393 sayılı Belediye Kanunu’nun 26.maddesinin 4.fıkrasında belirtilen 3/4 nisabı sağlanamadığı için rapor hukuken onaylanmıştır” dedi.

İBB 2020 Faaliyet Raporu’nun yasa gereği ret oyları dörtte üç çoğunluk sağlanamadığı için onaylanmış sayıldığını söyledi.

İMAMOĞLU: “KARARLIĞIMIZIN BİZE BAŞARIYI GETİRECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUZ”

İBB Meclisi’ndeki 10 saati bulan oturumun ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, teşekkür konuşması yaptı. Lehte ve aleyhte katkı sunan herkese teşekkür eden İmamoğlu, “İBB’nin faaliyet raporu sizlere tarafımızdan sunulmuştur. Elbette eksikleri vardır. Elbette daha iyi yapılması konusundaki görüşlerinize katılmaktayız. Bu konudaki kararlığımızın bize başarıyı getireceğine yürekten inanıyoruz. Bu inancımızı ve kararlığımızı ilk gün başladığımızın misli misli fazlasıyla sürdüğünü özellikle 16 milyon İstanbul halkına ilan ediyorum. Yeni nesil bir siyaseti, yeni nesil bir anlayış talep etmenin zaruret olduğunu her yerde söylemeye devam edeceğim”  ifadelerini kullandı.

-PARTİZANLIK ANLAYIŞININ BİTMESİNİ İSTİYORUM-

İmamoğlu, meclisteki tartışmalara da değinerek, şöyle devam etti:

“Benim görev yaptığım İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir bürokrata hiçbir yol arkadaşıma hiçbir siyasi arkadaşım talimat vermez. Sürecin yönetimine dair hiçbir aşamasına dahil olmaz, olamaz. Siyaseten denetler, denetleme hakkı vardır. Sorgular, sorgulama hakkı vardır ve onların da yeri vardır. Bizim geldiğimiz siyasi kültür böyledir. Partizanlık anlayışının bitmesini istiyorum. Bu anlayışı benim partimde görsem onunla mücadele ederim. Size taahhüt ediyorum hiçbir siyasi yol arkadaşım  -buna ittifak partimiz de dahildir- asla ve asla böyle süreçlerin içerisinde olmaz. Ben de buna müsaade etmem.”

Sarıyer’deki köpek otelinde dehşet

Sarıyer’deki hayvan otelinde köpeği, başka bir köpeğin saldırısı sonucu ölen Beliz Naz Özışıkçılar savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Beliz Naz Özışıkçılar, Sarıyer’deki köpek oteline 18 Temmuz’da yurt dışı seyahatine gitmeden önce Pomerian cinsi Puffy isimli köpeğini bıraktı. Otelde bulunan Staffordshire cinsi köpek, Puffy’e saldırdı. Otel çalışanının gözlerinin önündeki saldırıda Puffy hayatını kaybetti. Olayın ardından Özışıkçılar, avukatı aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Özışıkçılar, yurt dışında olduğu sırada bilinmeyen bir numaradan arandığının anlattığı dilekçede, arayan kişinin kendisine köpeğinin öldüğünü söylediği belirtildi. Otelde çalışan bir kadının saldırıyı görmesine karşın durdurmadığı kaydedilen dilekçede işletmecinin otele en fazla 12 köpek alınabileceğini söylediği ancak otelde 22 köpeğin kaldığı öne sürüldü

Suç duyurusu dilekçesinde, otel sahibi Neva D.T. ile otel çalışanının ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Tarabya’da 4 ton midye ele geçirildi

Sarıyer’de denetim yapan İstanbul Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Tarabya sahilinde yasadışı yollarla avlanan 4 ton canlı midye ele geçirdi.

Sarıyer’de ekipleri, kaça midye avcılığına yönelik operasyon düzenledi. Sarıyer sahil şeridinde dün yapılan operasyona İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sarıyer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sarıyer Belediye Başkanlığı Zabıta ekiplerinden oluşturulan 47 kişilik ekip katıldı. Yapılan denetimlerde 138 çuval içerisinde yaklaşık 4 ton yakın midye ele geçirildi. Ele geçen midyeler, çuvallar yırtılarak tekrar doğal ortamı olan denize bırakıldı.

Denetimlerde kaçak midye avcılığı yaptığı belirlenen 6 kişiye 11 bin 997 TL ceza kesildi.

Sarıyer Akademi kabul sınavı yapıldı

Mezun grubundaki öğrenciler sınavlara Sarıyer Akademi’de hazırlanabilmek için ter döktü. 250 kişinin başvurduğu sınavlarda sosyal mesafe kuralına göre sınıflara alınan öğrencilerin ateşi ölçüldü, el dezenfektanı kullanmaları sağlandı. Sınıflara tıbbı maske konuldu.

Sarıyer Akademi’de mezun durumdaki öğrenciler için kurum kabul sınavları başladı. 250 kişinin katıldığı ücretsiz sınavlarda öğrenciler maskelerini takıp salonlara sosyal mesafeye uyarak girdi, sınıflarda mesafeli oturdu. Öğrenciler sınavlardan önce Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin bahçesinde sosyal mesafeli olarak sıraya girerken, girişte ateş ölçümü yapıldı. Sınıflar ise sınav aralarında dezenfekte edildi.

100 ÖĞRENCİ AKADEMİLİ OLACAK

Herkese kaliteli eğitim misyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Sarıyer Akademi Kurum Müdürü Sami Görey, “Bugün itibariyle 250 civarı öğrenci sınava başvurdu. Bu çocukların çoğu mezuna kalmış veya istediği bölümleri hedefleyen öğrenciler. Biz bunların içerisinden üç sayısal, iki de eşit ağırlık sınıfı olmak üzere 100 öğrencinin kaydını yapacağız. Salı gününden itibaren öğrencilerimizi kurumumuza almaya başlayacağız” dedi.