Connect with us

Genel

Melih Gökçek’e “o… çocuğu” denmesinde karar çıktı !

Published

on

blank

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “o.. çocuğu” diyen vatandaş beraat etti. Yargıtay da beraat kararını onadı.

 

Melih Gökçek, Twitter’dan kendisine “O… çocuğu Melih Gökçek, o bilgiyi babaannenden mi aldın… Ata’mıza sünnetsiz demiş yavşak… Altına mı yattın lan o… çocuğu” diyen C.B. isimli çocuktan şikayetçi oldu. Gökçek’in şikayetçi olduğu C.B.’nin kullandığı sosyal medya hesabından söz konusu ifadeleri kullandığı anlaşılınca Ankara 4. Çocuk Mahkemesi’nde C.B. hakkında hakaret davası açıldı.

Mahkemede savunma yapan C.B. sözlerinin arkasında durdu. Melih Gökçek’in sosyal medyada kullandığını iddia ettiği “sizin o Ata’nız sünnetsiz idi, dinsiz idi” sözlerine karşılık söz konusu ifadeleri kullandığını söyledi. C.B. Atatürk’ü korumanın görevi olduğunu belirtti. Mahkemeye Gökçek’in olduğunu iddia ettiği mesajın örneğini de sunan C.B. hakkkında mahkeme 16 Nisan 2014’de karar verdi.

Sanık hakkında beraat kararı veren mahkeme kararını TCK’nın 129/1 maddesine dayandırdı. Söz konusu maddede “Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi halinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir”yazdığını hatırlatan mahkeme, söz konusu ifadelerin Atatürk’e edilen hakaretlere karşı kullanıldığını hatırlatarak takdir hakkını ceza vermemekten yana kullandı.

YARGITAY ONADI

Gökçek’in avukatı kararı temyiz etti. Bunun üzerine toplanan Yargıtay 4. Ceza Dairesi kararı oybirliğiyle düzelterek onadı. Çocuğa ceza verilmemesi kararını uygun bulan Yargıtay, mahkeme giderlerinin ortada bırakılması kararını düzelterek, sebebiyet verdiği yargılama giderinin C.B.’den tahsiline karar verdi. Yargıtay, Atatürk’e yönelik hakarete karşılık söylenmiş olduğu gerekçesiyle C.B.’nin kullandığı “o… çocuğu Melih Gökçek, o bilgiyi babaannenden mi aldın… Ata’mıza sünnetsiz demiş yavşak… Altına mı yattın lan o… çocuğu” ifadelerine ceza verilmemesi kararını uygun buldu.

 

Click to comment

Bir Cevap Yazın

Genel

Özgür Özel’den Başkan Genç’e teşekkür

Published

on

blank

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yaptığı grup toplantısında, haftasonu açılışı yapılan Büyükdere Atatürk Fidanlığı için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yaptığı grup toplantısında Pazar günü Sarıyer’de açılışını yaptığı Büyükdere Atatürk Fidanlığı’na değindi. Genel Başkan olarak yaptığı ilk açılışın önemine değinen Özel, bugüne kadar bu alanı koruyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve yeşil alan olarak İstanbullulara kazandıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

İMARA AÇMAYA DİRENEN ŞÜKRÜ GENÇ’E TEŞEKKÜR

Özgür Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Pazar günü çok önemli bir binayı açtık. Sadece açarken eski dokusuna uygun olarak yapılmış o binaların içinde, kadınlarımız çalışma hayatı içinde olsun diye bir tane kreş, bir tane meslek edindirme kursu, İstanbul Vakfı’nın bursiyer öğrencilerinin gelip doğayla çiçekle iç içe olacakları alan, bir tarafı yeniden bahçıvanlık okulu. İnanılmaz güzel bir tesisti. Kurdelesini kestiğim ilk açılış olmasından büyük memnuniyet duydum. Oraya emek veren, geçmişten bu güne orayı imara açmaya direnen Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e, meclis üyelerimize ve İstanbul’da yaptığı muhteşem işlerle İstanbulluların teveccühünü kazanan ve 31 Mart’ta rekor oyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak olan Ekrem İmamoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Continue Reading

Genel

Sarıyer Belediyesi ekipleri Sarıyerliler için seferber oldu

Published

on

blank

Sarıyer’de etkisini gösteren yoğun yağış ve fırtına sonrasında mazgallar taştı, çatılar uçtu ve ağaçlar devrildi.  Sarıyer Belediyesi ekipleri yağıştan etkilenen bölgelere hızla müdahalede bulunuyor.

Sarıyer Belediyesi ekipleri,  sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış ve lodos sonrasında Sarıyerlilerin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Aşırı yağıştan dolayı caddelerde oluşan su birikintilerine müdahale eden Fen İşleri ekipleri, mazgalları da temizliyor. Park Bahçeler ekipleri ise fırtına nedeniyle devrilen ağaçları ve kırılan dalları kaldırıyor. Ekipler kriz masasından gelen ihbarları değerlendirerek, sorun yaşanan noktalara tek tek giderek çalışmalarına devam ediyor.

blank

 

Continue Reading

Genel

İbrahim Temur özel kalem bütçesini eleştirdi

Published

on

blank

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin kabul edilmesinden sonra İBB’nin özel kalem bütçesi üzerinden Sarıyer Belediyesi ile ilgili değerlendirme yapan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı İbrahim Temur, “Nasıl oluyor da Sarıyer Belediyesinin Özel Kalem Bütçesi, koskoca İBB’nin Özel Kalem Bütçesinin 4 katından fazla oluyor?” diye sordu.

İBB’nin 2024 yılı bütçesinin açıklanmasının ardından İBB’nin özel kalem bütçesi üzerinden Sarıyer Belediyesi’nin özel kalem bütçesini eleştiren İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı İbrahim Temur, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2024 bütçesi, İBB Meclisinde kabul edildi. Öncelikle İstanbul’umuz için hayırlı olsun. Sarıyer için dikkatinizi çekmek istediğim konu şu; İBB’nin 2024 Özel Kalem Bütçesi 13.157.000 TL Peki Sizce Sarıyer Belediyesinin 2024 Özel Kalem Bütçesi ne kadar? Sarıyer Belediyesinin 2024 Özel Kalem Bütçesi 54.871.000 TL. Nasıl oluyor da Sarıyer Belediyesinin Özel Kalem Bütçesi, koskoca İBB’nin Özel Kalem Bütçesinin 4 katından fazla oluyor? Sarıyer Belediye Başkanı ve bu bütçeye Sarıyer Meclisinde kabul oyu veren Meclis Üyeleri nasıl oluyor anlatın!” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Continue Reading

Popüler