Genel
Sarıyer’de halk dansları öğrencilerinden gururlandıran başarı
Published
4 yıl agoon
Sadece klasik belediyecilik faaliyetleriyle değil kültür ve sanat çalışmalarıyla da yaşama dokunan Sarıyer Belediyesi Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde halk oyunları eğitimi gören üç öğrenci, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü’ne yerleşmeye hak kazandı.
Kültür, sanat, kişisel gelişim ve eğitimin bir arada olduğu Sarıyer Belediyesi’nde Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde eğitim gören öğrenciler hayallerine kavuştu. Alanında uzman eğitmenlerden halk oyunları dersi alan kursiyerlerden Yuşa Atsız, Arda Aytürk ve Dilara Başol İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda Türk Halk Oyunları Bölümü’ne yerleşmeye hak kazandı. Pek çok ayrı branşta yetenekleri keşfedip ülkemize kazandıran Sarıyer Belediyesi’nin alanında uzman eğitimcilerinden Ercan Ayata, her yıl ülkenin önde gelen eğitim kurumlarına öğrenci göndermekten mutlu olduklarını belirterek, “Beraber azmettik, çalıştık ve başardık” dedi.
“ÇOK EMEK İSTİYOR”
Aldığı eğitimle hedefine ulaştığını belirten Yuşa Atsız, “İlkokulda yine Ercan Hoca ile çalışıyordum. Lise de de Sarıyer Belediyesi’ne katılma şansı yakaladım. Aslında çok emek ve birikim isteyen bir iş. Ben bu birikime Sarıyer Belediyesi ve Ercan Hoca sayesinde ulaştım. Bunun neticesinde de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda Türk Halk Oyunları Bölümü’nü kazandım. Buraya başladığımda aklımda konservatuar okumak gibi bir düşünce yoktu fakat sonrasında gerçekten güzel ilerlediğini ve bana birçok şey kattığını gördükten sonra bu yönde ilerlemeye karar verdim. Halk oyunlarına gönül vermiş arkadaşlarıma Sarıyer Belediyesi’nin kurslarına katılmasını tavsiye ederim” dedi.
“AİLE OLDUK”
Lise yıllarında keşfedilen Arda Aytürk, “Yaklaşık 5 yıldır halk oyunlarıyla uğraşıyorum. Sarıyer Belediyesi’ndeki hocalarımızın okulumuza gelmesiyle halk oyunlarına başladım. Uzun seneler bunu hobi olarak devam ettirdim. Daha sonra uluslararası çapta işler yapınca daha çok zevk almaya başladığımı fark ettim. Bu sene konservatuara girmeyi düşündüm. Hocalarımın desteğiyle bunu başardım” diyerek mutluluğunu anlattı.
“HALK OYUNLARI KÜLTÜREL BİR MİRAS”
Hobi olarak başladığı eğitimler sayesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nda Türk Halk Oyunları Bölümü’ne yerleşmeye hak kazanan Dilara Başol ise “Sarıyer Belediyesi’nin açmış olduğu kurslara başlarda bir heves olarak başladım. Sonra bir aileye dönüştük. Çok keyif alarak büyük ve güzel işler yaptık. Bunu sadece halk oyunları olarak değil kültürel bir miras olarak da görmelerini istiyorum” dedi.
“BERABER BAŞARDIK”
Bu noktaya gelmek için çok çalıştıklarını söyleyen halk oyunları eğitmeni Ercan Ayata duygularını şu sözlerle ifade etti: “ Çok mutluyum. Her yıl konservatuarı kazanan öğrencilerimiz oluyor. Bu yıl da üç öğrencimiz kazandı. Bu da bizi daha mutlu ediyor. İlk zamanlar haftada iki saatle başlayan çocuklar daha sonra haftada dört gün, beş gün gelmeye başlıyor. Karantina döneminde online eğitimlerimizi sürdürdük, sonrasında yüz yüze çalışmalarımız devam etti. Beraber azmettik ve başardık. Bu imkânlar elimizde olduğu için çok şanslıyız.”
You may like
-
Ayazağa’da kadın sürücü ile servis şoförü arasında yol verme kavgası
-
Sarıyer Akademi, YZF ödülüne aday oldu
-
Sarıyer’in tabutunda yine yangın çıktı
-
Sarıyer Belediyesi 2025 yılı mali bütçesi İBB Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi
-
İmamoğlu, Büyükdere Atatürk Fidanlığı’nı ziyaret etti
-
CHP’de delege ağasının oğlu olan İstanbul İl Başkan Yardımcısı tüzüğü yok saydı! Belediyede işe girdi!