Genel
Sarıyer’de Kılıçdaroğlu ve CHP fark attı
Published
7 ay agoon

14 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP, Sarıyer’de en yakın rakiplerine fark attı.
14 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri sonuçlandı. Seçim sonucuna göre Cumhurbaşkanı adaylarından yüzde 50’yi geçen olmayınca seçim ikinci tura kaldı. Sarıyer’deki seçim sonuçlarında ise Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, en yakın rakibi Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a 40 bin oy fark attı. Kılıçdaroğlu oyların 56.37’sini alırken, Recep Tayyip Erdoğan 39.12’de kaldı. Sinan Oğan 4.25 oranında bir oy alırken, adaylıktan çekilen Muharrem İnce’ye ise 0.25 oranında bir oy çıktı.
CHP’DEN 8 PUAN FARK
En yakın rakibine oran bazında 17 puan fark atan Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi de, Sarıyer’deki seçimlerde en yakın rakibi AKP’ye 8 puan fark attı. 2018’deki genel seçimlerde AKP’nin 2 bin oy gerisinde kalan CHP, bu seçimlerde rakibinden 18.500 oy fazla aldı. CHP’nin TBMM seçimlerinde oy oranı 37.92 olurken, AKP’nin oy oranı ise 29.93 oldu.
AKP’DE BÜYÜK DÜŞÜŞ
Sarıyer’de CHP’nin oylarında 3 puana yakın bir artış görülürken, AKP’nin oy oranında ise yaklaşık 7 puanlık bir düşüş görüldü. MHP’de 2018’deki genel seçimlere göre yaklaşık 2 puan kaybetti. 2018’deki genel seçimlerde 7.69 oranında bir oy alan MHP, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 5.8’lik bir oy aldı.
İYİ PARTİ OYLARINI ARTTIRDI! YEŞİL SOL’UN OYLARI TİP’E GEÇTİ
2018’deki genel seçimlerde Sarıyer’de 4. parti olan ve 8.62 oranında bir oy alan İYİ Parti, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde Sarıyer’in 3. partisi oldu ve oylarını 1.5 puan arttırarak 10.2’ye çıkardı. 2018’deki seçimlerde Sarıyer’in sürpriz partisi olan ve seçimi Sarıyer’de 3. sırada bitiren HDP ise 14 Mayıs 2023’teki seçimlere Yeşil Sol Parti adı altında girdi ve aldığı 3.3’lük oyla 6. parti oldu, büyük bir düşüş yaşadı. 2018’deki seçimlerde HDP’nin listesinden seçime giren ve bu seçimlerde ittifak içinde yer almasına rağmen İstanbul’un 3 bölgesinde de milletvekilliği seçimlerinde ayrı liste çıkartan Türkiye İşçi Partisi, Sarıyer’in sürpriz partisi oldu. 5.08’lik oy oranıyla Sarıyer’in 5. partisi olan TİP, Yeşil Sol’a giden oyları kendisine çekti.
YENİ PARTİLER BEKLENEN İLGİYİ BULAMADI
Muharrem İnce başkanlığında kurulan Memleket Partisi, Ümit Özdağ başkanlığında kurulan Zafer Partisi ve Fatih Erbakan başkanlığında kurulan Yeniden Refah Partisi, Sarıyer’deki seçimlerde umduğu oy oranını bulamadı. 14 Mayıs 2023’teki seçimlerde Zafer Partisi 2.65, Yeniden Refah Partisi 2.25, Memleket Partisi ise 0.96 oranında bir oy aldı.
You may like
-
Özgür Özel’den Başkan Genç’e teşekkür
-
Sarıyer ATA’sını andı
-
Zeybek’ten AKP’li vekile: Cumhuriyet’in fikriyatını anlamamış bir milletvekilisin
-
Ferahevler’de imar planı bilgilendirme toplantısı yapıldı
-
Maslak’taki kazada facianın eşiğinden dönüldü
-
Yunus Emre ve Zeybek’ten Kağıthane Ardahanlılar Derneği’ne ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yaptığı grup toplantısında, haftasonu açılışı yapılan Büyükdere Atatürk Fidanlığı için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yaptığı grup toplantısında Pazar günü Sarıyer’de açılışını yaptığı Büyükdere Atatürk Fidanlığı’na değindi. Genel Başkan olarak yaptığı ilk açılışın önemine değinen Özel, bugüne kadar bu alanı koruyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve yeşil alan olarak İstanbullulara kazandıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.
İMARA AÇMAYA DİRENEN ŞÜKRÜ GENÇ’E TEŞEKKÜR
Özgür Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Pazar günü çok önemli bir binayı açtık. Sadece açarken eski dokusuna uygun olarak yapılmış o binaların içinde, kadınlarımız çalışma hayatı içinde olsun diye bir tane kreş, bir tane meslek edindirme kursu, İstanbul Vakfı’nın bursiyer öğrencilerinin gelip doğayla çiçekle iç içe olacakları alan, bir tarafı yeniden bahçıvanlık okulu. İnanılmaz güzel bir tesisti. Kurdelesini kestiğim ilk açılış olmasından büyük memnuniyet duydum. Oraya emek veren, geçmişten bu güne orayı imara açmaya direnen Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e, meclis üyelerimize ve İstanbul’da yaptığı muhteşem işlerle İstanbulluların teveccühünü kazanan ve 31 Mart’ta rekor oyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak olan Ekrem İmamoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Genel
Sarıyer Belediyesi ekipleri Sarıyerliler için seferber oldu
Published
2 gün agoon
29 Kasım 2023
Sarıyer’de etkisini gösteren yoğun yağış ve fırtına sonrasında mazgallar taştı, çatılar uçtu ve ağaçlar devrildi. Sarıyer Belediyesi ekipleri yağıştan etkilenen bölgelere hızla müdahalede bulunuyor.
Sarıyer Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış ve lodos sonrasında Sarıyerlilerin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Aşırı yağıştan dolayı caddelerde oluşan su birikintilerine müdahale eden Fen İşleri ekipleri, mazgalları da temizliyor. Park Bahçeler ekipleri ise fırtına nedeniyle devrilen ağaçları ve kırılan dalları kaldırıyor. Ekipler kriz masasından gelen ihbarları değerlendirerek, sorun yaşanan noktalara tek tek giderek çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin kabul edilmesinden sonra İBB’nin özel kalem bütçesi üzerinden Sarıyer Belediyesi ile ilgili değerlendirme yapan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı İbrahim Temur, “Nasıl oluyor da Sarıyer Belediyesinin Özel Kalem Bütçesi, koskoca İBB’nin Özel Kalem Bütçesinin 4 katından fazla oluyor?” diye sordu.
İBB’nin 2024 yılı bütçesinin açıklanmasının ardından İBB’nin özel kalem bütçesi üzerinden Sarıyer Belediyesi’nin özel kalem bütçesini eleştiren İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı İbrahim Temur, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2024 bütçesi, İBB Meclisinde kabul edildi. Öncelikle İstanbul’umuz için hayırlı olsun. Sarıyer için dikkatinizi çekmek istediğim konu şu; İBB’nin 2024 Özel Kalem Bütçesi 13.157.000 TL Peki Sizce Sarıyer Belediyesinin 2024 Özel Kalem Bütçesi ne kadar? Sarıyer Belediyesinin 2024 Özel Kalem Bütçesi 54.871.000 TL. Nasıl oluyor da Sarıyer Belediyesinin Özel Kalem Bütçesi, koskoca İBB’nin Özel Kalem Bütçesinin 4 katından fazla oluyor? Sarıyer Belediye Başkanı ve bu bütçeye Sarıyer Meclisinde kabul oyu veren Meclis Üyeleri nasıl oluyor anlatın!” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Özgür Özel’den Başkan Genç’e teşekkür

Sarıyer Belediyesi ekipleri Sarıyerliler için seferber oldu

İbrahim Temur özel kalem bütçesini eleştirdi

İBB’nin 2024 bütçesi açıklandı: 516 Milyar Lira

Erol Aydın Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Çalışkan başkanlar, Ata yadigarı Büyükdere Fidanlığı’nı canlandırdı

CHP Sarıyer’de belediye başkanlığına talip ilk kadın aday adayı Dilek Karafazlı oldu

AKOM fırtına ve yağışlı hava için uyardı

Halkın başkanı Şükrü Genç, Sarıyer için yeniden aday

Başkan Genç’ten Sarıyerlilere davet
Popüler
- Genel4 hafta ago
Dr. Erhan Toy: HPV (Human Papilloma Virüs)
- Genel4 hafta ago
Garipçe’de bir genç uçuruma düştü
- Genel4 hafta ago
Sarıyer Belediyesi’nde en düşük maaş 26 Bin Lira oldu
- Genel4 hafta ago
İmamoğlu muhtarlarla bir araya geldi
- Genel4 hafta ago
Sarıyer’de Edis’e umut oldular
- Genel3 hafta ago
Başkan Genç ve İmamoğlu Sarıyer’de buluştu
- Genel4 hafta ago
Sarıyer-Kilyos tüneliyle Sarıyer’e ulaşım süresi 5 dakikaya inecek
- Genel3 hafta ago
İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Temur, Naci Görür ile bir araya geldi