Genel
Tarabya’da kadın fizyoterapiste otomobil çarptı
Published
8 ay agoon

Tarabya’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, çalıştığı yalının önünde duran kadın fizyoterapiste çarptı. Yaralı kadın hastaneye kaldırıldı.
Kaza, dün 14.30 sıralarında Sarıyer Tarabya Haydar Aliyev Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde bulunan bir yalıda yaşayan yaşlı kadının fizyoterapisti Hilal H. (28), her zamanki saatinde yalıya geldi. Eve bir iki adım kala telefonu çalan Hilal H., kaldırımın kenarında durup telefonla ilgilenmeye başladı. O sırada 34 COS 258 plakalı aracın sürücüsü M.U., kontrolünü kaybederek kaldırımda duran fizyoteraspiste çarptı. M.U. durumu hemen sağlık ekiplerine bildirdi. Yaralı kadın sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılırken, sürücü M.U. ise ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.
Polis ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.
You may like
-
Reşitpaşa’da amcasıyla bekçiyi yaralayan şahıs intihar etti!
-
Pınar Mahallesi’nde zırhlı polis aracı devrildi
-
Emirgan’da iş insanının villasına silahlı saldırı
-
Zekeriyaköy’de kamyonet devrildi: 3 yaralı
-
Sarıyer’de evlenen Demet Evgar’dan iddialı hamilelik pozları
-
Maden’de iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

EÇADEM öğrencileri, Dünya Engelliler Günü’nde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde muhteşem bir etkinliğe imza attı. Ritimden dramaya, halk oyunlarından piyanoya kadar hazırladıkları sahne şovlarını aileleri için sergileyen çocukların mutlulukları görülmeye değerdi.
Sarıyer Belediyesi ve Koç Üniversitesi iş birliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle kurulan Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM) öğrencileri, Dünya Engelliler Günü’nde hazırladıkları gösterilerle gönülleri fethetti. Piyano gösterisi ile başlayan etkinlik ritim gösterisiyle devam etti. Yeşilçam filmlerinden kesitlerin yer aldığı oyunda Adile Naşit ve Türkan Şoray gibi usta oyuncuları canlandıran öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. Etkinlikte Burak Pasun’un zeybek gösterisi büyük beğeni kazanırken, insan ve hayvan etkileşiminden yararlanarak, fizyolojik ve psikolojik mekanizmaları harekete geçiren, metabolizmada sağlığı olumlu yönde geliştiren değişiklikleri başlatan hayvan destekli terapi gösterisinin ardından sahne alan halk oyunları ekibini izleyenler ayakta alkışladı.
Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Koç Üniversitesi Rektör Vekili ve Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı, EÇADEM Müdürü Arzu İnan, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeleri Hayrettin Dereli ve Nihal Yeşilbaş ile EÇADEM öğrencilerinin aileleri katıldı.
YAŞAMLARINA DOKUNUYORUZ
6 yıl önce engelli çocuklara ve ailelerine destek vermek amacıyla EÇADEM’in kurulduğunu ifade eden Koç Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Zeynep Gürhan Canlı, “Engelli çocukların ve ailelerinin bakım ile danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, bu vesile ile aile bütünlüğünün korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla çok önemli bir görevi yerine getiren EÇADEM projesine büyük katkı sağlayan Sarıyer Belediyesi’nden onur duyduğumuzu belirtmek isterim. EÇADEM olarak engelli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarına dokunmak, ailelerin bakım ve yüklerine nefes olabilmek, gençlerimizin öz bakım becerilerini ve öz güvenlerini artıracak çalışmalar yaparak onlara katkı sağlamak için çok çalışıyoruz” dedi.
SINIRLAMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK
Yaşamın her alanında engelli bireylerin hayat kalitelerini arttıran projelere imza atmaya büyük özen gösterdiklerinin altını çizen Sarıyer Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, “Yaşam bize sızlanmanın hiç kimseye faydası olmadığını öğretti. EÇADEM, oluşturacağınız küçük yaşam alanının koca yüreklere, milyonlara nasıl ulaşabildiğinin en somut örneğidir. Bireyi, sadece kendisine yapılacak eğitimle değil, ailesinin ruhsal olarak, psikolojik olarak duruma hazırlanması ile ilgili yapacağımız çok şey var. Küçük küçük fedakarlıklarla kocaman yüreklere dokunabiliriz” dedi.
Genel
Reşitpaşa’da amcasıyla bekçiyi yaralayan şahıs intihar etti!
Published
3 gün agoon
16 Mayıs 2022
Reşitpaşa’da yolda yürüyen bekçi Kerem C. ile amcası Sadık C.’yi silahla ağır yaralayan Hüseyin Arslan(20) aynı silahla intihar etti.
Olay, saat 22.00 sıralarında, Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi Kıbrıs Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, istirahatte olan bekçi Kerem C. ile amcası Sadık C. caddede yürüdükleri sırada silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan amca ile yeğen ihbar üzerine sevk edilen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olaya ilişkin çalışma başlatan polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren Hüseyin Arslan’ın motosikletle kaçtıktan sonra Cengiz Topel Caddesi’nde aynı silahla kendisini başından vurarak intihar ettiği ve hayatını kaybettiği belirlendi.
Ekiplerin olaya ilişkin çalışmaları sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sarıyer İstinye’deki İspirliler Derneği’nde vatandaşlarla buluştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sarıyer İstinye’de bulunan Erzurum İspirliler Derneği’nde mahallelilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek de eşlik etti. Mahallede yoğun ilgiyle karşılanan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada ekonomiden, yaşam koşullarına dair ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı süreçle ilgili önemli konulara değindi. Dernek yöneticilerinin sorularına da cevap veren Kılıçdaroğlu, onlara CHP’nin tüm bu sorunları nasıl çözeceğini de birçok çözüm yolu sunarak anlattı.

EÇADEM çocukları engel tanımıyor

Reşitpaşa’da amcasıyla bekçiyi yaralayan şahıs intihar etti!

Kılıçdaroğlu’ndan İstinye’ye ziyaret

Başkan Genç Gümüşdereli kadınlarla buluştu

Türkiye’de kadın olmak Sarıyer’de konuşuldu

Haydar Aliyev Sarıyer’de anıldı

Sarıyerli çocuklar suyun izini sürüyor

İBB akıllı sayaca geçiyor

Sarıyer’de Gündüz Bakım Evi ve Yaz Spor Okulları kayıtları başladı

Pınar Mahallesi’nde zırhlı polis aracı devrildi
Popüler
- Genel4 hafta ago
CHP Sarıyer ile AKP Sarıyer arasındaki iftar yemeği farkı
- Genel4 hafta ago
Rumeli Hisarı’na yapılacak konutu İBB engelledi
- Genel4 hafta ago
Sarıyer’de çocuklar barış için yürüyecek
- Genel4 hafta ago
Sarıyer’de Ersin Özer çalışmalarını sürdürüyor
- Genel4 hafta ago
Maden’de iki araç kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı
- Genel3 hafta ago
Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin
- Genel3 hafta ago
Sarıyer’de evlenen Demet Evgar’dan iddialı hamilelik pozları
- Genel3 hafta ago
İmamoğlu, çiçek bahçesine dönen Emirgan Korusu’nu gezdi