Connect with us

Genel

VALİ ŞAHİN, SARIYER’DE İFTAR YEMEĞİ VERDİ

Published

on

blank

İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından İstanbul’da bulunan yabancı misyon temsilcilerine iftar yemeği verildi. Şahin, yaptığı konuşmada diplomasinin önemine vurgu yaptı.

Vali Şahin tarafından İstanbul Sarıyer’deki Vilayet Evleri’nde gerçekleşen iftara İstanbul’daki 50’ye yakın yabancı misyon temsilcisi katıldı. İftara; ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Frederick Hunter, İngiltere İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Leonidoviç Podelyshev, İsrail İstanbul Başkonsolosu Shai shabtai Cohen, Hollanda İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, İspanya İstanbul Başkonsolosu Pablo Benavides Orgaz ve İtalya İstanbul Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo ile bir çok konsolos ve misyonlar da iftara katılanlar arasındaydı.

Vali Vasip Şahin, “Sizleri, kültür ve medeniyet merkezi aziz İstanbul’da misafir etmek, bizim için bir gurur vesilesidir. Hoşgörünün doruğa çıktığı, sevgi ve kardeşliğin geliştiği Ramazan ayı, İstanbul’a daha bir yakışır ve bambaşka bir atmosfer katar. Bu vesileyle sizler gibi etkin ve yetkin birbirinden değerli konsolosun yer aldığı bu Ramazan sofrasına hoş geldiniz diyor; hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” sözleriyle başladığı konuşmasında diplomasinin önemine vurgu yaptı.

Diplomasinin bir sanatı olduğunu dile getiren Şahin, “Uluslararası ilişkilerin barışçı yol ve araçlarla yürütülmesi üzerinde durmaktadır. Barışçıl bir diplomasi ise barışçıl bir iletişim gerektirmektedir. Sağlıklı bir iletişimin temel şartı; iletişimde tarafların yapıcı ilişki içinde bulunması, ortak tecrübe alanında buluşmaları ve karşılıklı işbirliği ortamları yaratılmasıdır.
Bu vesileyle Ramazan’ın tarih boyunca aynı geleceği paylaşan insanlarımız için birliktelik tohumları eken manevi ruhunda sizlerle bir araya gelmeyi arzu ettik. Bu topraklarda oluşturduğumuz ortak medeniyet, barış ve hoşgörüden beslenmiştir. Bu coğrafyada farklı dil, din ve kültürler; insanların birbirlerini olduğu gibi kabul ettiği, farklılıkları zenginlik olarak görüldüğü ve hassasiyetlerin gözetildiği bir ortak yaşama bilincine dönüşmüştür.” ifadelerini kullandı.

“Bu medeniyetin çocukları olan Müslümanlar nasıl Hristiyan ve Yahudi komşuları ve kardeşlerinin Paskalya, Yortu ve Yom Kippurlarını kutlamış iseler; Hristiyan ve Yahudi halkımız da Müslüman komşularının bayramlarını ve dini günlerini kutlamayı adet edinmişlerdir. Ramazanlarda Müslümanlar için iftar vermek de bu güzel geleneklerimizden bir tanesidir. Birbirine saygı ve hoşgörü bu topraklarda hepimizin ortak mirasıdır ve bu mirası korumalıyız. Bu miras, barış ve huzur içinde birlikte ortak bir gelecek kurmak için ortak temelimizdir.” diyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin vitrini İstanbul; barışın, sevginin ve kardeşliğin sembolü olarak farklı kültür, dil ve dinden insanları her daim kucaklamış ve ortak bu mirası günümüze kadar getirmiştir.
Birazdan dünyanın dört bir yanından gelmiş siz değerli temsilcilerle iftar sofrasında aynı ekmeği paylaşacağız. Çünkü kardeşliğin en iyi bölüşüldüğü yer, sofradır. Aynı sofrada aynı düşüncede buluşma geleneği yüzlerce yıldır bu topraklarda yeşeriyor. Bundan daha güzel bir mozaik olamaz. Dünyamızın bütün farklı renklerini bir araya getiren ve her şeyden evvel gönüllerimizi doyuran bu Ramazan’ın hayırlara kapı açmasını yürekten diliyorum.”

CİHAN

Click to comment

Bir Cevap Yazın

blank
blank
blank