Connect with us

Kültür

BÜYÜK USTA MÜNİR ÖZKUL UĞURLANIYOR

Published

on

blank

93 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam’ın usta oyuncusu Münir Özkul için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir tören düzenlendi. Törenin ardından Özkul’un tabutu Teşvikiye Camii’ne götürüldü.

Hababam Sınıfı ve Neşeli Günler gibi milyonların büyük bir keyifle izlediği ve akıllara kazınan filmlerde boy gösteren Türk sinema ve tiyatrosunun efsane ismi Münir Özkul, son yolculuğuna uğurlanmadan önce bir kez kez daha sahneye çıktı. Kendisini keşfeden ve sahneye çıkartan Muhsin Ertuğrul’un adını taşıyan sahnede sevenleriyle buluştu Münir Özkul… Birçok seveni, birçok ünlü isim Özkul’u, veda için çıktığı sahnede yalnız bırakmadı.

Tören öncesi konuşan Münir Özkul’un eşi Umman Özkul gözyaşlarını tutamadı. Özkul, “Çok üzgünüm, hep yanımda olmasını istiyordum ama. Tesellim, çok sıkıntıları vardı, o sıkıntılardan kurtulduğu için” dedi.

Usta tiyatrocuya yapılan bu törenin ardından naaşı Teşvikiye Camii’ne götürüldü. Burada yapılacak törenin ardından cenaze, Bakırköy’deki Zuhurat Baba mezarlığına defnedilecek.

blank

Click to comment

Bir Cevap Yazın

blank