Connect with us

Kültür

DARÜŞŞAFAKA EĞİTİM KURUMLARINDAN ÜCRETSİZ MEHMET ERDEM KONSERİ

Published

on

blank

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 7 Haziran Salı günü ücretsiz konser düzenleyecek.Açılışın 17.30’da başlayacağı konserde Mehmet Erdem sahne alacak.Davetiyeler için, [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.

 

13405523_10154158995045941_783144376_o

Click to comment

Bir Cevap Yazın

Genel

İBB’den Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğrenciye eğitim desteği

Published

on

blank

İBB, ‘Genç Üniversiteli Desteği’ projesinde bu dönem öğrencilere geri ödemesiz olarak 7 bin 500 TL’lik destek verecek. 75.000 öğrenciye verilmesi hedeflenen eğitim desteği, Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında 100.000 öğrenciye çıkartıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında üniversite öğrencilerini ekonomik anlamda desteklemek için Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğrenciye eğitim yardımında bulunuyor. Daha önce 6 bin TL olarak belirlenen yardım 7 bin 500 TL’ye yükseltilmişti.

DETAYLAR ‘İSTANBUL SENİN’ UYGULAMASINDA

Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, İBB’nin “İstanbul Senin” uygulamasını indirerek, uygulama üzerinden başvurularını gerçekleştirdi. Proje ve kriterler hakkında detaylı bilgiler “İstanbul Senin” mobil uygulamasında yer aldı. 26 Eylül’de başlayan başvurular 3 Kasım tarihinde sonlandı.

DESTEKLER GERİ ÖDEMESİZ OLARAK SAĞLANIYOR

“Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında sağlanan destekler geri ödemesiz ve faizsiz olarak veriliyor. Başvurmak isteyen öğrencilerin kendisinin ya da ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi, devlet ya da vakıf/özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuması gerekiyor. Ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin de yılsonu başarı notunun 100 üzerinden en az 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması da istenen kriterler arasında yer alıyor.

ÖDEME 3 TAKSİT OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK

“Genç Üniversiteli Desteği” ödemesi; Aralık, Şubat, Mart ayları olmak üzere 3 taksit şeklinde gerçekleştirilecek. Söz konusu ödemenin ilk taksitinin dağıtımına 20 Aralık Çarşamba günü (yarın) başlanacak.

Ödeme gerçekleştikten sonra öğrenciye SMS ile bilgi verilecek.

Continue Reading

Genel

Başkan Genç, Çocuk Gündüz Bakımevi velileriyle buluştu

Published

on

blank

Çocuk Gündüz Bakımevleri velileriyle BKSM’de bir araya gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç nitelikli eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında , “Çocuklarımızı yarınlara çok iyi hazırlamamız lazım, onlara güzel günler bırakmamız lazım”dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çocuk Gündüz Bakımevi velileriyle buluştu. Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde (BKSM) yapılan toplantıda AR-GE Müdürü Önder Kömür, Sağlık İşleri Müdürü Armağan Eren, Gündüz Bakımevleri Koordinatörü Duygu Baytar ile kurum psikoloğuEmine Ataseven müfredat, eğitim programı, çocukların fizyolojik ve psikolojik gelişimi ve karşılaşabileceği sorunlar hakkında velileri bilgilendirirken soruları da yanıtladı.

12 YILDA 11 ŞUBE

Toplantıda velilere seslenen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “ Arkadaşlarımız kılı kırk yarıp, çocuklara nasıl daha faydalı olabiliriz diye akıl yorup burada anlatırken sizlerin de bizlere katkı sunması çok önemli. 2011’de ilk çocuk gündüz bakımevimizi büyük bir heyecanla açmıştık. Tam 12 yıl olmuş. Şimdi 11 şube ile hizmet veriyoruz. Hedefimiz her mahalleye bir çocuk gündüz bakımevi kazandırmak. Devletin okul öncesi eğitim alanında projelerini çok artırması lazım. Çocuklarımızı yarınlara çok iyi hazırlamamız lazım, onlara güzel günler bırakmamız lazım” dedi.

165 ÖĞRETMENİMİZLE EĞİTİMİ DESTEKLİYORUZ

Sarıyer Belediyesi AR-GE Müdürü Önder Kömür ise, “Ne kadar çok bir araya gelir ve konuşursak çocuklarımızın gelişimine o kadar katkı sunacağımızı düşünüyorum.  Biz 165 öğretmenimizle eğitimi desteklemeye devam ediyoruz. Bu bizim kurum içi yaptığımız bir hizmet. Kurum dışında da okullara desteklerimiz devam ediyor. Bizden yetişen çocuklarımız bugün geriye dönüp kurumlarımızda öğretmen olarak çalışıyor. Bunu görmek bizleri gururlandırıyor” diye konuştu.
 

Continue Reading

Genel

Başkan Genç okul aile birlikleriyle bir araya geldi

Published

on

blank

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’de eğitim veren ilk, ortaokul ve liselerin okul aile birlikleri ile bir araya geldi. Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda söz alan okul aile birliklerinin temsilcileri, çocuklarının daha iyi koşullarda eğitim almaları adına her zaman yanlarında olan Sarıyer Belediyesi’ne teşekkür ederken, Başkan Genç’in eğitimde fırsat eşitsizliğinin önüne geçmek için ekip arkadaşları ile birlikte ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti.

Her yıl 7 bin üzerinde öğrenciye burs imkânı sağlamanın yanı sıra gündüz bakım evleri, gençlik eğitim merkezleri ve Sarıyer Akademi ile öğrencilere fırsat eşitliği sunan Sarıyer Belediyesi, ilçe genelinde eğitim veren okullara da yardımı esirgemiyor. Eğitim alanında yapılan çalışmaları okul aile birlikleri ile beraber sürdürdüklerinden bahseden Sarıyer Belediyesi ArgeMüdürü Önder Kömür, “Sarıyer Belediyesi ve okul aile birlikleri, yaşamın en önemlisi olan eğitim için paydaşlık yapıyoruz. Üzerimizdeki sorumluluk ağır. Başkanımız Şükrü Genç’in önderliğinde eğitime destek çalışmalarını hiçbir zaman sorumluluk alanımızın dışında görmedik. Eksik olan yerleri tamamlamak, yetişilemeyen noktalara yetişmek, fiziki şartları iyileştirmek gibi çok amaçlı faaliyetleri yürütüyoruz. İlçe okullarımızın tamamında temizlik, bakım onarım, tadilat, çevre düzenleme, konferans ve spor salonu gibi çalışmaları yürütüyor, malzeme eksikliği noktasında tamamlama sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTSİZLİKLERİ VAR

Türkiye’de eğitimin içinde bulunduğu sürece dikkat çeken Selçuk Dereci, “Hem ebeveyn olarak çocukların iyi eğitim almasını istiyorsunuz, hem de diğer çocuklara da okullarda iyi eğitim verilmesi için destek veriyorsunuz. Nüfusu 85 milyon olan ülkemizde örgün eğitim veren 70 bine yakın okul bulunuyor. Üzülerek söylüyorum ki, ülkemizde eğitimde fırsat eşitsizlikleri var. Aynı derece ve nitelikte eğitim öğretim almıyorlar. Eğitimin yönetimi birinci derecede Milli Eğitim Bakanlığı’na aittir. Ancak bu büyük yapı yerel yönetimlerin hedefleri arasına girmek istedi. Çünkü aynı nitelikle eğitim verilememeye başlandı. Başkanımız Şükrü Genç’in deyimiyle belediye sadece şehri temizleyen, yolları asfaltlayan bir yapı olmaktan çıkarak buralara geldi. Eğitim, siyaset üstü ortak aklın, ortak bileşenlerin bir organizasyonu haline gelmek zorundadır” şeklinde yaptığı konuşmasında iyileştirilmesi gereken alanlar ve çocukların eğitim sürecinde yaşadıkları sorunları anlattı.

ÇOCUKLARIMIZ SAĞLIKLI KOŞULLARDA EĞİTİM ALMALILAR

İlçe genelinde faaliyetini sürdüren okulların tatil dönemlerinde belediyenin bütün birimleri ile çalıştıklarının altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, devamlılığı için okullara iyi bakılması gerektiğini de belirtirken, “Temel görevlerinden biri olmadığı halde çocuklarımızın sağlıklı koşullarda eğitim almalarını belediye olarak fazlasıyla önemsiyoruz. Sadece bu yıl okulların tadilatları için 10 milyona yakın bütçe kullandık. Eğitim öğretim yılı başlamadan önce okullarda yapılacak temel işleri tespit ettiriyoruz. Gelen şikayetleri göz önünde bulundurarak arkadaşlarımız çalışmalara başlıyor. Yapılan işlerin zaman zaman yeterli olmadığını da biliyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz ama devamlılığı açısından okullara da iyi bakılması gerekiyor. Temizlik ve güvenlik personeli olmayan okullar var” dedi.

Başkan Genç, konuşmaların ardından söz alan okul aile birliklerinin temsilcilerinin talep ve şikayetlerinin çözümü için birim müdürlerinin gerekli notları almaları konusunda talimat verdi.

blank

Continue Reading

Popüler