Connect with us

Kültür

Son dakika: Türk Sanat Müziği sanatçısı hayatını kaybetti

Published

on

blank

Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner hayatını kaybetti. Uzun süredir tedavi görüyordu. Bu akşam saatlerinde vefat etti.

Yakalandığı kemik iliği kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören sanatçı Hüner Coşkuner’den hayranlarını üzecek haber geldi.

Tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada sanatçının yoğun bakıma kaldırıldığı akşam saatlerinde  duyurulmuştu.

Şimdi ise Coşkuner’den kötü haber geldi. Yoğun bakım ünitesinde hayat savaşı veren Hüner Coşkuner, hayata gözlerini yumdu.

 

blank

Hüner Coşkuner’in hayatı ve sağlık durumu, yoğun bakıma kaldırılmasıyla gündeme geldi. Bir süredir kanser tedavisi gören sanatçı Hüner Coşkuner’in sağlık durumuyla ilgili hastaneden yapılan açıklamada, nefes darlığı sonrası durumunun ağırlaştığı ve tedavisinin sürdüğü bildirildi. İlk albümünü 1987 yılında çıkaran ünlü sanatçı, 2000 yılında çıkardığı Klasikler 2 adlı çalışması ile müzik dünyasında büyük çıkış yakaladı. Yardım derneklerinde gönüllü çalışan sanatçının çok sayıda hayran kitlesi bulunuyor. İşte, Hüner Coşkuner’in hayatıyla ilgili bilgiler.
Sanatçı Hüner Coşkuner’in hayatı ve biyografisi, rahatsızlığı sonrası merak konusu oldu. Kemik iliği kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören 57 yaşındaki sanatçı hastalığı nedeniyle yoğun bakıma alındı. Sanata küçük yaşlarda başlayan, Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli gibi isimlerden ilham alan sanatçı, sosyal sorumluluk projelerine kendisini adadı. Coşkuner, Türkiye’nin kadın Türk Sanat Müziği duayenleri arasında kabul görülüyor.

HÜNER COŞKUNER KİMDİR?

Hüner Coşkuner 1 Nisan 1963’te İstanbul’da dünyaya geldi. Hüner Coşkuner, lise yıllarında Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti’ne giderek çok büyük bir birikime sahip oldu. Çok küçük yaşta sanat hayatına atılan Hüner Coşkuner sahne repertuvarını daha da genişletmek amacıyla yine çok değerli hocalardan feyz aldı. Bunlardan bazıları Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli’dir.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Hüner Coşkuner, Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler, Dünya Şizofrenliler Derneği’nde gönüllü olarak çalıştı. Albüm ve şiir kitabı gelirlerinin bir kısmını bu vakıflara ve derneklere bağışladı. Bu faaliyetler halen tarafınca devam ettirilmektedir.

İlk albümünü 1987 yılında Selami Şahin’in müzik yapım şirketi Şahinler Plak’tan çıkaran sanatçı ardından 1989 yılında Çaçan Plak’tan çıkardığı Sakın Dönme Geriye adlı stüdyo albümüne imza atmıştır. Bu albüm müzik otoriteleri tarafından sanatçının en başarılı albümlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Sonra sırasıyla Beni Sevmeni İstiyorum, Gidemezsin, Haydi Tut Ellerimi, Gidiyor ve Olamaz isimli stüdyo albümlerine imza atmıştır. Yine 1993 yılında çıkan Gidiyor adlı albüm Hüner Coşkuner’in önemli projelerinden biri olmuştur. 1995 yılında Elenor Müziğe transfer olan sanatçı Elenor Müzik etiketi altında 10 adet stüdyo albümüne imza atmıştır. 2000 yılında çıkardığı Klasikler 2 adlı albümü deyim yerindeyse müzik dünyasını kasıp kavurmuştur.

2015 yılında sözleri ve müziği kendisine ait olan şarkılardan oluşan Seni Acele Görmem Lazım adlı albümü çıkarmıştır. Gerek sahne asilliğine gerekse sesine hürmeten çok kişi tarafından sevilip dinlenen sanatçı Türkiye’nin kadın Türk Sanat Müziği duayenleri arasında kabul görmektedir.

Click to comment

Bir Cevap Yazın

blank
blank
blank