Connect with us

Kültür

TEOG’UN ALTERNATİF MODELİ BELLİ OLDU

Published

on

blank

MEB’den yapılan açıklamada, liselere geçişte sınavsız bir dönemin başlayacağı belirtildi.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada, “Liselere geçişte sınavsız bir dönem başlayacak. Çalışma grubu oluşturuldu. Kasım ayında TEOG’un yapılıp yapılmayacağı kamuoyu ile paylaşılacak” dedi. Yeni modelin Cumhurbaşkanı’na sunulacağını söyledi Tekin, konuyla ilgili Çarşamba günü açıklama yapılacağını sözlerine ekledi.

1 Comment

1 Comment

  1. HALİL TÜRKMEN

    23 Eylül 2017 at 13:26

    TEOG, TEOGUN ALTERNATİFİ, SINAVSIZ MODEL
    TEOG VE TÜM SINAVLARIN ALTERNATİFİ VE PANZEHİRİ YÖNLENDİRMEDİR.
    İDDİA EDİYORUM AŞAĞIDA BİLGİ VERDİĞİM KİTABIMDAKİ YÖNLENDİRME BOYUTU ( Çok uzun ve ayrıntılı olduğu için makalede yer almamış, kısa ve öz değinilmiştir. ) EĞİTİMDE UYGULAMAYA KONULDUĞUNDA…
    ÖĞRENCİLERİN EN AZ YARISI LİSE VE ÜNİVERSİTELERE SINAVSIZ GEÇİŞ YAPACAKLARDIR…
    KISACA YÖNLENDİRME: Bu gün gelişmiş ülkelerin büyük bölümünde yönlendirme uygulanmaktadır.
    YÖNLENDİRME ile Öğrencilerin %40 ile %60 ‘ı IQ=Akademik Zeka veya Derslerden alınan not ortalaması dışında,
    Bireysel Ayrıcalıkları yani EQ= Duygusal Zeka veya İlgi, istidat, yetenek ve potansiyelleri vb. Bireysel Ayrıcalıkları dikkate alınarak MESLEK LİSELERİ, ( Spor, İmam Hatip, Turizm ve Otelcilik, Sağlık vb. tüm meslek programları) MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM ( Bu günkü sayıları arz talep ve ihtiyaçlara uygun arttırılarak) ve İŞE HAYATA HAZIRLAYICI PROGRAMLARA ( Aşçılık, Kuaförlük, Fırıncılık vb. Ata mesleklerine)
    Makalemin Devamı:
    Yönlendirildiğinde ÜST PROGRAMLARA VEYA ÜNİVERSİTE PROGRAMLARINA SINAVSIZ GEÇİŞLERİ SAĞLANIR.
    Kalan Öğrencilerin %40 Yükseköğretim Kontenjanlarına Akademik Başarı Lise mezuniyet Not ortalamaları dikkate alınarak istediği programa kayıt yaptırır. ( Yükseköğretim Programı kontenjanları bu sayıda öğrencilerin yerleşmesi için yeterlidir. Ayrıca başarısızlık halinde, benzer programlar arası geçişler düzenlenir. AYRINTILI BİLGİ GELECEĞİN EĞİTİMİ KİTABIM- 2003 Yayın Yılı III. BÖLÜM: EĞİTİMDEYÖNLENDİRME
    http://www.geleceginegitimi.com
    Not: Sayın Site editörü daha fazla geç kalınmadan, çocuklarımızın, gençlerimizin ve ülkemizin kaderi tekrar deneme tahtasına dönüşücü olumsuz ve yanlış kararlar alınmadan bu yorumumu onaylamanızı istirham ediyorum.
    Saygılarımla…

Bir Cevap Yazın