Connect with us

Kültür

ÜNLÜ SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ!

Published

on

blank

Kanadalı dünyaca ünlü müzisyen, yazar ve besteci Leonard Cohen, 82 yaşında yaşamını yitirdi.Cohen, yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen kimliğiyle tanınıyordu.

Kanadalı dünyaca ünlü müzisyen, yazar ve besteci Leonard Cohen, 82 yaşında yaşamını yitirdi.Cohen, yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen kimliğiyle tanınıyordu.

Cohen’e ait Facebook hesabından yapılan açıklamada “Derin bir üzüntü ile efsanevi şair, besteci ve sanatçı Cohen’in yaşamını yitirdiğini bildiririz. Müzik dünyasının en saygıdeğer ve üretken sanatçılarından birini kaybettik.” açıklaması yapıldı.

rs-leonard-cohen-50e94b8a-ff8c-45d6-99dc-12e1e2262eae

LEONARD COHEN KİMDİR?

21 Eylül 1934’te Kanada-Montreal’de dünyaya gelen Leonard Cohen, ilk şiir kitabını Montreal’de 1956’da, ilk romanını ise 1963’te yayımlamıştır.Kanadalı yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen olan Cohen’in erken dönem şarkıları müzikal olarak Avrupa pop müziğine dayanır ve çoğunluğu 1967 yılında çıkan Songs of Leonard Cohen albümünde yer alır.

70’lerde pop, kabare ve dünya müziği üzerine çalışmalar yapan Cohen’in, 80’lerden itibaren tipik olarak bas bariton tonda söylediği şarkılarına kadın vokalistler ve elektronik bireştiriciler eşlik etmiş, çalışmalarında genellikle din, yalnızlık, cinsellik ve kişiler arası karışık ilişkileri konu edinmiştir.

Yine Cohen’in şarkıları ve şiirleri pek çok başka şarkıcı ve şarkı yazarını etkiledi. Eserleri binden fazla başka sanatçılarca yorumlandı ve kaydedildi. “Canadian Music Hall of Fame” ve “Canadian Songwriters Hall of Fame”e kabul edilen Cohen, ayrıca ülkenin en büyük sivil şeref madalyası olan “Companion of the Order of Canada” ile ödüllendirildi. 10 Mart 2008’de Lou Reed’in yaptığı bir konuşma sonrası “Rock and Roll Hall of Fame”e kabul edilen Cohen böylece en güçlü ve etkileyici şarkı yazarları arasındaki yerini belgeledi.

 

Click to comment

Bir Cevap Yazın