Genel
10.YIL MARŞINI YASAKLAYAN MÜDÜRE HAPİS ŞOKU
Published
7 sene agoon

Bolu’da 10.Yıl Marşını yasaklayan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında şok bir karar çıktı.
Balıkesir’in Karesi ilçesi İbrahim Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 7 müdür yardımcısı çalıştırmak suretiyle kamu zararına sebebiyet verdikleri ve görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılanan Balıkesir eski Milli Eğitim Müdürü ve şu an Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Yusuf Cengiz’e 5 ay, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, şube müdürleri Ersen Aksoy ve Hasan Keskin’e 3’er ay hapis cezası verildi.
BOLU’DA 10.YIL MARŞINI YASAKLATTI
Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, önceki gün yapılan okul müdürleri toplantısında okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatını verdi. Cengiz, dün Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Vali Aydın Baruş’la birlikte katıldı ve ilkokul öğrencilerinden oluşan mehter takımı tarafından karşılandı. Cengiz, gazetecilerin sorusu üzerine “Okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmamasını söyledim. Artık 10’uncu Yıl Marşı mı kaldı? 2023’de 100’üncü yıl marşını yazacağız” dedi. Cengiz daha sonra Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada ise “10’uncu Yıl Marşı mı kaldı memlekette, 100’üncü Yıl besteleniyor artık diyorum, 2023’e gidiyoruz diyorum. Bu mu çok yanlış anlaşıldı” dedi. Cengiz, söylediklerini inkar etmediğini kaydetti.
GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN 6 AY HAPİS CEZASI
Bu arada Cengiz hakkında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde Eğitim – Sen’in suç duyurusu üzerine, bazı yöneticilerle birlikte ‘görevi kötüye kullandıkları, norm kadrodan fazla müdür yardımcısı görevlendirerek ek ders ücreti ödenmesini sağladıkları’ ve ‘kamu zararına yol açtıkları’ iddiasıyla açılan davada dün karar çıktı. Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Cengiz ile İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir’e ‘görevi suiistimal’den 6 ay hapis verdi. Bu ceza, ‘iyi halden’ 5 aya indirildi. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ile şube müdürleri Ersen Aksoy ve Hasan Keskin ‘görevi ihmal’den 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.
You may like

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yaptığı grup toplantısında, haftasonu açılışı yapılan Büyükdere Atatürk Fidanlığı için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yaptığı grup toplantısında Pazar günü Sarıyer’de açılışını yaptığı Büyükdere Atatürk Fidanlığı’na değindi. Genel Başkan olarak yaptığı ilk açılışın önemine değinen Özel, bugüne kadar bu alanı koruyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve yeşil alan olarak İstanbullulara kazandıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.
İMARA AÇMAYA DİRENEN ŞÜKRÜ GENÇ’E TEŞEKKÜR
Özgür Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Pazar günü çok önemli bir binayı açtık. Sadece açarken eski dokusuna uygun olarak yapılmış o binaların içinde, kadınlarımız çalışma hayatı içinde olsun diye bir tane kreş, bir tane meslek edindirme kursu, İstanbul Vakfı’nın bursiyer öğrencilerinin gelip doğayla çiçekle iç içe olacakları alan, bir tarafı yeniden bahçıvanlık okulu. İnanılmaz güzel bir tesisti. Kurdelesini kestiğim ilk açılış olmasından büyük memnuniyet duydum. Oraya emek veren, geçmişten bu güne orayı imara açmaya direnen Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e, meclis üyelerimize ve İstanbul’da yaptığı muhteşem işlerle İstanbulluların teveccühünü kazanan ve 31 Mart’ta rekor oyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak olan Ekrem İmamoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Genel
Sarıyer Belediyesi ekipleri Sarıyerliler için seferber oldu
Published
2 gün agoon
29 Kasım 2023
Sarıyer’de etkisini gösteren yoğun yağış ve fırtına sonrasında mazgallar taştı, çatılar uçtu ve ağaçlar devrildi. Sarıyer Belediyesi ekipleri yağıştan etkilenen bölgelere hızla müdahalede bulunuyor.
Sarıyer Belediyesi ekipleri, sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış ve lodos sonrasında Sarıyerlilerin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Aşırı yağıştan dolayı caddelerde oluşan su birikintilerine müdahale eden Fen İşleri ekipleri, mazgalları da temizliyor. Park Bahçeler ekipleri ise fırtına nedeniyle devrilen ağaçları ve kırılan dalları kaldırıyor. Ekipler kriz masasından gelen ihbarları değerlendirerek, sorun yaşanan noktalara tek tek giderek çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin kabul edilmesinden sonra İBB’nin özel kalem bütçesi üzerinden Sarıyer Belediyesi ile ilgili değerlendirme yapan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı İbrahim Temur, “Nasıl oluyor da Sarıyer Belediyesinin Özel Kalem Bütçesi, koskoca İBB’nin Özel Kalem Bütçesinin 4 katından fazla oluyor?” diye sordu.
İBB’nin 2024 yılı bütçesinin açıklanmasının ardından İBB’nin özel kalem bütçesi üzerinden Sarıyer Belediyesi’nin özel kalem bütçesini eleştiren İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı İbrahim Temur, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2024 bütçesi, İBB Meclisinde kabul edildi. Öncelikle İstanbul’umuz için hayırlı olsun. Sarıyer için dikkatinizi çekmek istediğim konu şu; İBB’nin 2024 Özel Kalem Bütçesi 13.157.000 TL Peki Sizce Sarıyer Belediyesinin 2024 Özel Kalem Bütçesi ne kadar? Sarıyer Belediyesinin 2024 Özel Kalem Bütçesi 54.871.000 TL. Nasıl oluyor da Sarıyer Belediyesinin Özel Kalem Bütçesi, koskoca İBB’nin Özel Kalem Bütçesinin 4 katından fazla oluyor? Sarıyer Belediye Başkanı ve bu bütçeye Sarıyer Meclisinde kabul oyu veren Meclis Üyeleri nasıl oluyor anlatın!” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Özgür Özel’den Başkan Genç’e teşekkür

Sarıyer Belediyesi ekipleri Sarıyerliler için seferber oldu

İbrahim Temur özel kalem bütçesini eleştirdi

İBB’nin 2024 bütçesi açıklandı: 516 Milyar Lira

Erol Aydın Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı oldu

Çalışkan başkanlar, Ata yadigarı Büyükdere Fidanlığı’nı canlandırdı

CHP Sarıyer’de belediye başkanlığına talip ilk kadın aday adayı Dilek Karafazlı oldu

AKOM fırtına ve yağışlı hava için uyardı

Halkın başkanı Şükrü Genç, Sarıyer için yeniden aday

Başkan Genç’ten Sarıyerlilere davet
Popüler
- Genel4 hafta ago
Dr. Erhan Toy: HPV (Human Papilloma Virüs)
- Genel4 hafta ago
Garipçe’de bir genç uçuruma düştü
- Genel4 hafta ago
Sarıyer Belediyesi’nde en düşük maaş 26 Bin Lira oldu
- Genel4 hafta ago
İmamoğlu muhtarlarla bir araya geldi
- Genel4 hafta ago
Sarıyer’de Edis’e umut oldular
- Genel3 hafta ago
Başkan Genç ve İmamoğlu Sarıyer’de buluştu
- Genel4 hafta ago
Sarıyer-Kilyos tüneliyle Sarıyer’e ulaşım süresi 5 dakikaya inecek
- Genel3 hafta ago
İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Temur, Naci Görür ile bir araya geldi