Connect with us

Genel

10.YIL MARŞINI YASAKLAYAN MÜDÜRE HAPİS ŞOKU

Published

on

blank

Bolu’da 10.Yıl Marşını yasaklayan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz hakkında şok bir karar çıktı.

Balıkesir’in Karesi ilçesi İbrahim Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 7 müdür yardımcısı çalıştırmak suretiyle kamu zararına sebebiyet verdikleri ve görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılanan Balıkesir eski Milli Eğitim Müdürü ve şu an Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Yusuf Cengiz’e 5 ay, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, şube müdürleri Ersen Aksoy ve Hasan Keskin’e 3’er ay hapis cezası verildi.

BOLU’DA 10.YIL MARŞINI YASAKLATTI

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, önceki gün yapılan okul müdürleri toplantısında okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmaması talimatını verdi. Cengiz, dün Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine Vali Aydın Baruş’la birlikte katıldı ve ilkokul öğrencilerinden oluşan mehter takımı tarafından karşılandı. Cengiz, gazetecilerin sorusu üzerine “Okullarda 10’uncu Yıl Marşı’nın çalınmamasını söyledim. Artık 10’uncu Yıl Marşı mı kaldı? 2023’de 100’üncü yıl marşını yazacağız” dedi. Cengiz daha sonra Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada ise “10’uncu Yıl Marşı mı kaldı memlekette, 100’üncü Yıl besteleniyor artık diyorum, 2023’e gidiyoruz diyorum. Bu mu çok yanlış anlaşıldı” dedi. Cengiz, söylediklerini inkar etmediğini kaydetti.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN 6 AY HAPİS CEZASI

Bu arada Cengiz hakkında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü olduğu dönemde Eğitim – Sen’in suç duyurusu üzerine, bazı yöneticilerle birlikte ‘görevi kötüye kullandıkları, norm kadrodan fazla müdür yardımcısı görevlendirerek ek ders ücreti ödenmesini sağladıkları’ ve ‘kamu zararına yol açtıkları’ iddiasıyla açılan davada dün karar çıktı. Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Cengiz ile İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Demir’e ‘görevi suiistimal’den 6 ay hapis verdi. Bu ceza, ‘iyi halden’ 5 aya indirildi. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay ile şube müdürleri Ersen Aksoy ve Hasan Keskin ‘görevi ihmal’den 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

 

 

Click to comment

Bir Cevap Yazın

Genel

Zekeriyaköy’de 5 Milyon liralık uyuşturucu operasyonu

Published

on

blank

Sarıyer Asayiş Büro Amirliği polisleri yoğun koku üzerine Zekeriyaköy’de bir eve yaptığı baskında, piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan 17 kilogram marihuana ele geçirdi.

Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisleri, önceki hafta Pazar günü saat 02.00 sıralarında Zekeriyaköy’de uygulama yaptı. Uygulama esnasında polis ekipleri, bir binanın bahçesinden yoğun uyuşturucu madde kokusu geldiğini fark etti. Bunun üzerine ekipler, belirlenen adresi bir süre izlemeye aldı. Binanın çevresinde araç ve yaya yoğunluğunun olduğunun görülmesi üzerine yapılan çalışmada şahısların girdiği dairenin M.M.K. isimli şahsa ait olduğu belirlendi.

SARIYER ASAYİŞİN YİNE GÖZÜNDEN KAÇMADI

Çalışmaların ardından operasyon için düğmeye basan Sarıyer Asayiş Büro Amirliği polisleri, binanın çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Ardından harekete geçen polis, dairede ve müştemilatında yaptığı aramada piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan 17 kilo 258 gram marihuana ele geçirdi. Aramaların ardından M.M.K. isimli şahıs gözaltına alındı. Devam eden çalışmalar çerçevesinde binanın bodruma katına inen polis, gördüğü manzara karşısında adeta şoke oldu. Katta uyuşturucu madde yetiştirmek maksatlı düzenek kurulduğunun görülmesi üzerine inceleme yapıldı. İçeride 81 adet Marihuana ekili saksı, marihuana bitkisi dalları, Led ışıklı sistemleri, bağlantı kabloları, plastik boru ve hortumlar, havalandırma boruları ve motorları, nem cihazı, buhar cihazı, termostat ve çok sayıda vantilatör ele geçirildi.

UYUŞTURUCU İMAL VE TİCARET SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Gözaltına alınarak emniyete getirilen şahsın ifadesi alınarak adli işlemleri yapıldı. Ardından adliyeye sevk edilen şahsı, çıkarıldığı mahkemece, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Continue Reading

Genel

Sarıyer Belediyesi’nin personelleri sağlık taramasından geçti

Published

on

blank

Sarıyer Belediyesi, ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin önceden belirlenmesi amacıyla personeline sağlık taraması yapıyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleşen çalışma sonrasında sonuçlar uzman doktorlar tarafından değerlendirilecek.

Sarıyer Belediyesi, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında personele sağlık taraması yapıyor. Muayeneler kapsamında; akciğer filmi, görme ve işitme testi, kan tetkikleri ve fiziksel muayene yapılarak tarama verileri personele ait sağlık takibi dosyalarına işleniyor. Ayrıca personele iş sağlığı ve güvenliği hakkında düzenli olarak eğitimler de veriliyor. Çalışanların sağlığını önemsediklerini belirten Sağlık İşleri Müdürü Dr. Armağan Eren, belediye bünyesinde çalışan personelin yaptıkları işe bağlı olarak gelişebilecek sağlık problemleri ve iş risklerini tespit etmenin ve çalışanları bu risklerden korumanın öncelikleri olduğunu söyledi.

Continue Reading

Genel

Sarıyer’in sevilen ismi hayatını kaybetti

Published

on

blank

Sarıyer’in sevilen isimlerinden, bir dönem Sarıyer Lisesi Mezunlar Derneği Başkanlığı görevini yürüten Ali Tuncer Hülagü hayatını kaybetti.

Sarıyer’in sevilen isimlerinden Ali Tuncer Hülagü vefat etti. Acı haberi ailesi sosyal medya hesabından duyurdu. Bir dönem Sarıyer Lisesi Mezunları Derneği Başkanlığını yapan Ali Tuncer Hülagü, 2017’de seçildiği görevini başarıyla sürdürmüştü.

Ali Tuncer Hülagü’nün cenazesi, bugün ikindi namazına müteakip Sarıyer Merkez Camii’nden kaldırılacak ve Kilyos Mezarlığı’na defnedilecek.

Sarıyer Son Baskı gazetesi olarak, Ali Tuncer Hülagü’ye Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine ise başsağlığı dileriz.

Continue Reading

Popüler

blank