Connect with us

Genel

Hayrettin Dereli: Sarıyer Belediyespor’u üst sıralara taşımak istiyoruz

Published

on

blank

Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı Başkanı Hayrettin Dereli, Sarıyer Son Baskı gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Çetin Ali Aytaç’ın sorularını yanıtladı. Dereli, Sarıyerlilere takımlarına destek olma çağrısında bulundu.

Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı Başkanı Hayrettin Dereli, gazetemizin sorularını yanıtladı. Dereli, “Zaten bu ligin kalıcı bir takımı olacağımızı geçen sene ispat ettik. Hedefimiz, takımımızı daha üst sıralara taşımaktır. Bu sene daha rahat bir sezon geçiririz diye umut ediyorum. Hem federasyon yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınmasına da karar verdi. İnşallah hastalık süreci daha da azalır ve seyirci oranımız daha da artarak sezonu tamamlarız.” ifadelerini kullandı.

İşte Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı Başkanı Hayrettin Dereli ile gerçekleştirdiğimiz röportajın tamamı:

Sarıyer Belediyesi Kadın Voleybol takımının transfer sezonunu değerlendirir misiniz?

Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol takımımız bu sene yeni bir yapılanmaya gitti. Geçen seneki oyuncularımızın çoğu takımdan ayrıldı. Biz daha genç bir kadro oluşturduk. Bu yapılanmayı hocamızın isteği doğrultusunda gerçekleştirdik. Hocamız iki senedir bizimle beraber ve bu yıl da bizimle beraber devam ediyor. Yardımcı antrenörlerimizle de devam ediyoruz. Bu sene, onların bizden istediği oyuncuları transfer ettik. Genç bir kadroya sahibiz. Kadromuzda uzun vadeli düşündüğümüz çocuklarımız bulunmaktadır. Ayrıca gençlerimiz, genç milli takım oyuncularıdır. Bu dönemde 16-17 yaşlarında çocuklarımız kadromuzda yer almaktadır. Bu kadromuzu üç tane de yabancı, daha tecrübeli oyuncuyla pekiştirdik. Takımımıza güç katacaklarına inanıyorum.

“LİGİN KALICI TAKIMI OLACAĞIMIZI İSPAT ETTİK”

Zaten bu ligin kalıcı bir takımı olacağımızı geçen sene ispat ettik. Hedefimiz, takımımızı daha üst sıralara taşımaktır. Bu sene daha rahat bir sezon geçiririz diye umut ediyorum. Hem federasyon yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınmasına da karar verdi. İnşallah hastalık süreci daha da azalır ve seyirci oranımız daha da artarak sezonu tamamlarız. Hazırlık dönemimizi 10 tane maç yaparak geçirdik. Takımımızdaki eksikliklerimizi gördük. Genç oyunculardan kurulu bir takım olmamızın dezavantajı, birlikte oynama alışkanlıklarının olmamasıdır. Maç oynadıkça daha iyi olacağız. Ligin ilk haftasında aldığımız Kuzeyboru galibiyeti de, bunun başlangıcı olmuştur.

Sarıyer’in Kupa Voley’e erken veda etmesini nasıl yorumlarsınız?

Biz Kupa Voley’i de, genç ve yeni kurulan takımımız için antrenman dönemi olarak lanse etmiştik. Set almayı, nasıl daha iyi oyun almamız gerektiğini bu süreçte gördük. Zaten iki yabancı oyuncumuz kupa maçlarında yoktu. Bahsettiğim 10 hazırlık maçının içerisinde kupa maçları da yer almaktadır. Biz orada takımımızı gözlemledik. Çoğu zaman çok iyi mücadele ettiğimizi gördüm. Tabi, öbür takımlar daha oturmuş gözüküyorlardı. Dediğim gibi, biz daha genç ve tecrübesiz bir takımız. Ama oynadıkça daha da gelişeceğiz. Az öncede ifade ettiğim gibi, ligin ilk haftasında oynadığımız Kuzeyboru galibiyeti de, bunun ilk göstergesi oldu.

“EN BÜYÜK HEDEFİMİZ, TAKIMIMIZIN AVRUPA’DA MAÇ OYNAMASIDIR”

Sarıyer Belediyespor’u avrupa kupalarına taşıma hedefiniz var mıdır?

Şükrü başkanımızın da en büyük hedefi, takımımızın avrupada maç oynamasıdır. Bu, Balkan Kupası veya Avrupa Kupası olabilir. Ligi ilk sekiz içerisinde bitirerek bunu başarmak istiyoruz. Takımımız bunu başaracak kapasitede gözükmektedir.

Sarıyerlilerden Kadın Voleybol takımına yeteri kadar destek aldığınızı söyleyebilir misiniz?

Son 1.5 yıldır doğal olarak pandemiden ötürü destek alamadık. Ancak öncesinde o desteği gördük. Bu senede o desteği hissetmeye başladık. Salonumuzda pandemi koşullarına göre tüm önlemleri aldık. Koltuklarımızı bile ona göre dizayn ettik. Taraftar bazında iyi bir ivme yakalamıştık. Bu sezon itibari ile o ivmeyi daha da yukarıya taşıyacağımıza inanıyorum.

Sarıyerlilere voleybol takımı üzerinden bir çağrınız var mıdır?

Sarıyer’in Sultanlar Ligi’nde oynayan bir takımı var. Avrupa’nın en iyi ilk üç ligi arasında yer alan bir ligde mücadele ediyoruz. Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol takımı, böyle zorlu, Avrupa’nın yakından takip ettiği bir ligde yer alıyor. Tüm Sarıyer’in takımımıza sahip çıkması, destek olması gerekir. Takımlarının her zaman yanında olmaları çağrısında bulunuyorum.

 

 

blank
blank
blank