Avcı’dan Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplanması hakkında basın açıklaması

BASK İstanbul İl Temsilcisi Derya Avcı, Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) ile ilgili basın açıklaması yaparak kurulun gündemle toplanması, memurların acil çözüm bekleyen temel sorunlarına öncelik verilmesi ve çözüme yönelik kararlar alınması gerektiğini ifade etti.

Avcı’nın açıklamaları şöyle;

“4688 sayılı Yasanın 21. maddesi Kamu Personel Danışma Kurulunun her yıl Mart ve Kasım aylarında toplanmasını öngörmektedir.

Hal böyle iken 2022 yılı içerisinde Kurul hiç toplanmamıştır. 2023 Mart ayında KPDK memurların acil çözüm bekleyen sorunları ile ilgili toplanmalıdır.

Kurul gündemine yüzlerce konu değil, acil çözüm bekleyen temel sorunlar alınmalıdır.

Kurul, tüm konfederasyonların katılımı ile gündemdeki aşağıda belirttiğimiz acil konulara ilişkin kararlar almadan dağılmamalıdır.

MEMURLARA İKRAMİYE HAKKI TANINMALIDIR

Toplantının en acil gündemi “memurların ikramiye hakkı” olmalıdır.

Memurların 4688 sayılı Yasadan kaynaklanan ikramiye hakkına kavuşmalarının zamanı gelmiştir.

“Kamuda çalışan işçilerin bu hakkı 6772 sayılı Yasa kapsamında 1956 yılından beri kullandıkları, kadroya geçen taşeron işçilerinin de ikramiye haklarını kullanmaya başladıkları, buna karşılık kamuda memurların da ikramiye hakkı olduğu ancak bugüne kadar sürüncemede bırakıldığı hatırlanmalı ve hatırlatılmalıdır.

EMEKLİ AYLIKLARINDA DÜŞÜŞ ÖNLENMELİDİR

Memurların emekli olmaları durumunda emekli aylıkları, çalışırken aldıkları aylığa yakın oranda olacak şekilde yasal düzenleme yapılmalıdır.

EHLİYET, LİYAKAT VE SADAKAT İLKESİNE UYULMALIDIR

Kamuda yapılacak atamalarda artık bir evrensel ilke olan ehliyet, liyakat, Anayasaya ve Devlete sadakat kuralının hayata eksiksiz geçirilmesi sağlanmalıdır.

Her ne suretle olursa olsun KPSS puanını işlevsiz hale getiren mülakat uygulanmasına son verilmelidir.

KATSAYI VE EK GÖSTERGE ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLMELİDİR

Kamuoyunda 3600 ek gösterge sorunu olarak bilinen katsayı ve ek gösterge adaletsizliğine çözüm bulmak amacıyla yapılan düzenleme başta yönetici konumundaki şeflerimiz olmak üzere birçok kamu

görevlisini saf dışında bırakmıştır. Çözümü çok basit olan yeni yapılacak düzenleme ile birlikte 1. Dereceye düşen tüm kamu çalışanları 3600 ek göstergeden yararlanmalıdır.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI KALDIRILMALIDIR

Taşeron işçilerinin kadroya geçirilmelerinden sonra özellikle anlamı kalmamış olan, zaten tamamına yakını lise, ön lisans ve lisans eğitimini tamamlamış olan yardımcı hizmetler sınıfı personelinin bu sınıf kaldırılarak eğitim durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmesi sağlanmalıdır.

VERGİ MAĞDURİYETİNE SON VERİLMELİDİR

Tüm kamu görevlilerini kapsayan vergi dilimi mağduriyetine, vergi oranının % 15’te sabitlenmesi ile son verilmelidir.

YILLIK İZİNLER İŞ GÜNÜ OLARAK VERİLMELİDİR

Kamu görevlilerinin yıllık izinleri de, işçilerde olduğu gibi işgünü olarak verilmelidir.

ÜYELİK VE ÇEKİLME İŞLEMLERİ E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLMELİDİR

Kamu görevlileri sendikalarına üyelik ve üyelikten çekilme işlemlerinin işçi sendikalarında olduğu gibi e-Devlet üzerinden ve elektronik ortamda gerçekleştirilmelidir.

Yukarıda sıraladığımız hususlar acil çözüm beklemektedir.

KPDK toplantısını anlamlı hale getirmek, ciddiye alınmasını sağlamak belirlenecek ortak görüş ve alınacak kararlarla mümkündür.

Sözünü ettiğimiz temel sorunların toplantı gündemine alınması kadar bu çerçevede yapılacak her türlü katkı, eylem ve etkinliğe BASK olarak açık destek vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

DSP’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Alaaddin Pınarbaşı

Demokratik Sol Parti’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı, partinin mevcut ilçe başkanı Alaaddin Pınarbaşı oldu.

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde DSP’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı belli oldu. 5 yıldır DSP’nin Sarıyer İlçe Başkanlığı görevini yürüten Alaaddin Pınarbaşı, DSP Sarıyer Belediye Başkan Adayı oldu. Pınarbaşı, “Sarıyer’e hizmet için yola çıktık. Sarıyer için çalışacağız.” dedi.

İstinye’de trafik kazası: 2 yaralı

İstinye’de seyir halindeki otomobil yolun karşısına geçen yayaya çarptı. Kazayı gören ters istikamete giren İETT otobüsü ise hafif ticari araçla kafa kafa çarpıştı. Kazada yaralanan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza saat 11.45 sıralarında Sarıyer İstinye Bayırı’nda meydana geldi. İddialara göre, sahil istikametinde giden otomobil, yolun karşısına geçen şahsa çarptı. Hızını alamayan araç daha sonra yol kenarındaki ağaçlara vurarak durabildi. Bu sırada kazayı gören 34 HO 2542 plakalı 29S hatlı İETT otobüsü ilerlemek için ters yöne girince kaza da kaçınılmaz oldu. İETT otobüsü Maslak yönüne seyreden Veysel Çınar yönetimindeki 34 AAC 512 plakalı hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı. Otobüste bulunan yolcular büyük panik yaşarken sürücü Veysel Çınar ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. İlk kazada otomobil sürücü ve yayanın yaralandıkları ve ambulansla hastaneye kaldırıldıkları öğrenildi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bağımsız aday oldu

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde yerel seçimlere ilişkin kararını açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesini aktaran Genç, seçimlere bağımsız aday olarak katılacağını duyurdu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, geçtiğimiz günlerde aday belirleme süreci ile ilgili bir basın açıklaması düzenlemiş, CHP yönetimine seslenerek kararın yeniden gözden geçirilmesi için 18 Şubat gece yarısına kadar süre vermişti. Verilen sürenin dolmasının ardından Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde Sarıyerlilerin yoğun katılımıyla basın açıklaması düzenleyen Başkan Şükrü Genç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmeyi aktararak seçimlere bağımsız aday olarak katılacağını söyledi. Genç, açıklamanın ardıdan Sarıyerliler ile birlikte adaylık başvurusu için Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’na gitti.

BÜYÜK BİR TEPKİ VAR

Başkan Genç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugüne kadar birlikte konuştuk, birlikte yürüdük, birlikte karar verdik. Yine birlikte karar vereceğimiz bir aşamaya geldik. Sayın Genel Başkanımın telefon görüşmesiyle beraber Sarıyer’de aday belirleme süreciyle ilgili yapılan yanlışlığa karşı partime süreci yeniden değerlendirmeleri için haykırdım. Sarıyer’e yazık oluyor, kaybediyoruz dedim. Bu kararı vermeden önce Sarıyer’de ağırlığı olan 16 aday adayından dördüyle birlikte oturduk konuştuk, değerlendirme yaptık. Kamuoyuna ortak bir açıklama yaptık. Orada da özetle Sarıyer’de bu yanlışlığa karşı giderek yükselen büyük bir tepki var. Genel merkez tarafından partimizin geleneklerine ve liyakat, kazanacak aday söylemlerine ve bir oy bile bizim için çok önemli vurgusuna rağmen saha anketlerine bakmaya gerek duymadan en sonda yer alan bir arkadaş aday yapılmış, Sarıyerliler’in iradesi yok sayılmış, partimize, Sarıyer’e kaybettirecek en zayıf aday atanmıştır dedik! Sadece 16 aday adayı değil Sarıyerliler şaşkındır, öfkelidir, ayaktadır dedik. Partimize gönül veren seçmenlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, esnaflarımız, balıkçılarımız, mülkiyet ve göç korkusu yaşayan mahallelerimiz endişelidir dedik! Beni aday yapın diye değil, kaybediyoruz diye endişelerimi paylaştım!

SORUMLULUK BİZİM OMUZLARIMIZDA DEĞİL

Partimizi her dönem artan oylarla iktidara taşıyan, 3 dönem bunu başaran bir belediye başkanı ve partili olmamın bir sorumluluğu var üzerimde. Bu açıklamaları Cumhuriyet Halk Partisi’ni düşündüğüm için yaptım. Türkiye siyaseti için yaptım Türkiye siyasetini, demokratik, toplumcu gördüğüm için, bunun bilincinde yaptım. Ve aynı şekilde bunu sessiz çoğunluk için yaptım. Sesini çıkarmaktan korkanlar için yaptım. Siyasetin bu kadar iki dudak arasında karar verildiği bir duruma getirilmesine karşı olduğum için yaptım. Sarıyer’i kaybetmenin sorumluluğu artık bizlerin omzunda değil. Bunu şimdi niçin söylüyorum? Biz bu kaybetmeye izin vermeyeceğiz. Kendisini siyasette sorumlu, önder, bu işin tek sorumlusu, tek karar vericisi olduğunu kendine arz eden insanlara hatırlatma yapıyorum. Bu sorumluluk Sarıyer halkının değil, halkımızın değil, sizlerin olacaktır.

AŞILAMAYAN NEDİR?

Ekip arkadaşlarımla bir araya geldik. Çalışma arkadaşlarımla bir araya geldim. Sivil toplum kuruluşları, önemli temsilcileriyle toplandık. Öğrencilere, çocuklara, kadınlara kısaca halka sorduk. Yaşanan süreci anlattık. Bildiğiniz gibi dün açıklamaya çok kısa bir süre kala Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’den telefon aldığımı ve bugün öğlene kadar süreci yeniden değerlendirileceğini sizlerle paylaştım. Geldiğimiz noktada biraz önce Sayın Genel Başkanım dedi ki ‘Başkanım biz sizi çok seviyoruz. Sizinle hep varız. Partide önemli görevlere sizi arz edelim, görev verelim. Ekrem Başkan da sizi çok seviyor. Bizler de çok seviyoruz ama bunu aşamadık.’ Aşılamayan nedir? Eğer bu partiye bu kadar hizmetim olmuşsa şahsen soruyorum. Bu aşılamayanın ne olduğunu lütfen bu halka açıklayın.

DEMOKRASİ DERSİ VERELİM

Daha önce defalarca paylaştığım gibi sürecin bundan sonrasına birlikte karar vereceğiz. Ve şimdi tam bu noktadayız. Sizden onay almadan karar vermeyeceğim. Karar anındayız şu anda. Şimdi sizlere soruyorum. Bunu önümüzdeki kırk gün içinde her bir nokta, her bir ocakta, her bir köşede ısrarla soracağım. Son anına kadar soracağım. 31 Mart’a kadar soracağım. Var mıyız yok muyuz? Varız Arkadaşlar. Biz şunu biliyoruz. Biz çok güzel konuştuk. Ben bu yaşıma kadar hiç kimseye zarar vermedim. Yine zarar vermeyeceğiz? Ama halkımızın çok güzel bir sözü var. Kısa çöp, uzun çöpten hakkını alacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Bağımsızlık bizim karakterimizdir’. Gelin demokrasi dersi verelim. Nasıl barış içinde, aslanlar gibi kazanıldığını, kazanılacağını ve de bu işin bir örnek olacağını herkese gösterelim. Yolumuz açık olsun.”