Connect with us

Genel

Başkan Genç: Ülke olarak eğitimde kötü durumdayız

Published

on

blank

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Ülke olarak eğitimde maalesef kötü durumdayız. Bunu yaşıyoruz, görüyoruz. Pandemide hiç açılmayan okullar oldu. En çok eğitim aksadı.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesinden Şahin Aybek’e eğitim üzerine konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yerel yönetim anlayışımızı planlama üstüne kurduk. 2009 yılında göreve başlarken oluşturduğumuz Sarıyer Kalkınma Eylem Planı bizim için yol haritası oldu. Paydaşlarımızı her zaman sürece kattık. Onların görüşünü almadan bir mahalleye park dahi yapmadık. Geriye dönüp bakınca konulan her hedef, belirlenen her çalışmanın temelinde eğitim var. Eğitim konusu bizim için çok önemli. Yerel yöneticiyseniz özellikle eğitim konusunda benim sorumluluğum yok diyemezsiniz. Yaşamdaki her konudan sorumluyuz. Hiçbir konuya bizim sorumluluğumuzdadır ya da değildir diye bakmadık. Bakmayacağız da. Çalışma arkadaşlarıma hep şunu söyledim. Gerekirse diğer hizmetlerden tasarruf edelim ama eğitime destekten asla vazgeçmeyelim.

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ülke olarak eğitimde maalesef kötü durumdayız. Bunu yaşıyoruz, görüyoruz. Pandemide hiç açılmayan okullar oldu. En çok eğitim aksadı. İnternet erişiminden, eğitimin içeriğine kadar sorunlar olduğunu uzmanlar ortaya koydu.

Bizler eğitime nasıl katkı sunabiliriz? Yerel yönetimde sadece yol yapmak, asfalt dökmek, çöp toplamanın olmadığı ve içinde bulunduğumuz dünyada yerel anlayışın çok farklı boyutlarda olması gerektiğinin bilincindeyiz.

Biz yaşamın her alanında her noktasında olmalıyız. Verimliliği sağlayabilmek için de olmazsa olmazımız eğitimdir. Yani bir şekilde olanaksızlığı yok etmek, olanaklarımızı paylaşmak durumundayız.  Eğitimde fırsat eşitliği yaratmaya çalışıyoruz.

“7000 ÖĞRENCİYE BURS DEVAM EDİYORUZ”

7000 öğrenciye burs vermeye devam ediyoruz. Onların ailelerine destek olmaya çalışıyoruz. Okullara lojistik destek vermeye çalışıyoruz. Çünkü okulların ihtiyaçları, bakım – onarımı ile öğretmenler ya da okul yönetimlerinin uğraşmaması gerektiğini düşünüyoruz. Onlar eğitime odaklanmalılar. Bizim bu konuda en büyük paydaşımız okul aile birlikleri. Dolayısıyla okullarda yapılması gerektiğini onlarla konuşuyoruz.

Bu beraberinde velilere ulaşmayı getiriyor, okuldaki özellikle eğitim kadrosuyla ve yönetici kadroyla müdürler, müdür yardımcıları ve okul aile birliğinin belli bir ortamda çalışma anlayışının örtüşmesini getiriyor ve dolayısıyla bizde belediye çözüm şansı yakalıyoruz. Klasik kursların hazırlanması veya 3 tane 5 tane öğrenciye ders verilmesinin çok ötesine geçmek lazım.” dedi.