Connect with us

Genel

Büyükdere Fidanlığı Sarıyerlilerle buluşuyor

Published

on

blank

Çayırbaşı’ndaki tarihi Büyükdere Fidanlığı’na sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, fidanlığın birçok etkin proje ile vatandaşların hizmetine açılacağının müjdesini verdi.

Atatürk tarafından 1928 yılında kurulan ve 1936 yılında faaliyete geçerek “Bahçıvanlık Okulu” alanındaki ilk eğitim kurumu olan Büyükdere Fidanlığı, 100’ün üzerinde yetiştirdiği meyve çeşidiyle 92 yıllık büyük bir maziye sahip. 19 yıldır kapalı olan Büyükdere Fidanlığı, Ekrem İmamoğlu’nun 23 Hazran 2019’daki tekrar seçimde yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından ve 31 Mart 2019’da Çayırbaşı Muhtarı seçilen Faruk Özdemir’in göreve geldikten sonra yapmış olduğu girişimler sonucunda uzun bir aradan sonra Sarıyerlilerle ve tüm İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor.

“HEYECAN DUYMAYA BAŞLADIK”

İstanbul açısından yeşil alanlarda sürprizin bitmediğini belirten İmamoğlu, “Mevcut yeşil alanların yetmediği yerlerde yeşil alan üretmek, bir de böyle hem doğanın hem de geçmişteki iyi çalışmaların bize armağan ettiği ama uzun zamandır metruk duran alanları İstanbul’a kazandırmak istiyoruz. Burası Büyükdere Fidanlığı. Büyükdere Fidanlığı’nın Cumhuriyet’in ilk dönemiyle ilgili çok özel bir öyküsü var. Meyve fidancılığının geliştirilmesiyle ilgili, Atatürk’ün talimatıyla kurulmuş bir fidanlık. İçinde, gerçekten o tarihi yansıtan bir ağaçlandırma var. Etkileyici. Heyecan duymaya şimdiden başladık” dedi.

“ŞİMDİDEN HEYECAN DUYUYORUM”
300 bin metrekareye yakın bir alanı insanların kullanımına açmak niyetinde olduklarını vurgulayan İmamoğlu, bu sayede İBB iştiraki Ağaç A.Ş. markası Bahçe Market’i de genişletmiş olacaklarına dikkat çekti.  İmamoğlu, şunları söyledi:
“Bir de burada, özellikle Park Bahçeler Daire Başkanlığı’mızın, daha önce ‘Bahçıvan Okulu’ diye tanımlanan yerde, -kent bahçe eğitimi gibi düşünebiliriz, bahçıvanlık gibi düşünebiliriz, kent tanımı gibi düşünebiliriz- bir eğitim alanı oluşturma isteği var. Projelendiriliyor. Bölüm bölüm de olsa, hızlıca vatandaşın hizmetine kavuşturmak istediğimiz alanlardan birisi. 300 bin metrekare… Yani düşünsenize; burayı etkin bir hale getirdiğinizde, neredeyse Sarıyer’de kişi başı 1 metrekare daha yeşil alanı hediye etmiş oluyorsunuz. Bu bir titizlik ve öncelik meselesi. Bunları üst üste koyduğunuzda, insanı gerçekten mutluluktan çıldırtan çılgın projeler aslında bunların adı. Şimdiden heyecan duyuyorum. Umarım kısa bir sürede açılışını, biz, İstanbulluya müjdelemek isteriz böyle güzel bir alanın. Yine başlangıcında Atatürk’ün talimatının olması, Cumhuriyet’in ilk düzenli tarım ve meyvecilik üzerine bir çalışmanın yürütülmesi de özel bir anı olsa gerek.”