Connect with us

Genel

Sarıyer’de iklim değişikliğine uyum semineri

Published

on

blank

Yaşanan iklim değişikliklerine dikkat çekip gelecek kuşağa duyarlılık bilincini aktarmayı amaçlayan Sarıyer Belediyesi, Dünya Çevre Haftası kapsamında önce “Denizler Yaşasın Diye!” başlığı çerçevesinde TURMEPA ortaklığında Kilyos sahilinde kıyı temizliği yaptı. Ardından da Aydınlık Nesiller Derneği ile Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir seminer verdi. Seminerin başlıkları arasında ise “İklim Değişikliğine Uyum” ve “İklim Değişikliği ve Z Kuşağı” yer aldı.

Sarıyer Belediyesi “Dünya Çevre Haftası” nedeniyle daha bilinçli bir nesil oluşturmak amacı ile etkinlikler düzenledi. Sarıyer Belediyesi ilk önce Kilyos Plajı’nda 33 kişiden oluşan bir ekiple; 2 kg kâğıt, 2 kg cam, 3 kg metal,  35 kg plastik ve 3 kg geri dönüşemeyen atık olmak üzere toplam 45 kg atığı denizden ve sahilden arındırdı. Aynı hafta içerisinde bir diğer program ise İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Şen ve Aydınlık Nesiller Derneği Gençlik Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Çalkap’ın katılımı ile Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde verilen seminer oldu. Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı seminerde sera gazı salınımına dikkat çekildi. Sera gazı ve neden olduğu dünyadaki sıcaklık artışını durdurmak yönünde yapılan çalışmaların anlatıldığı seminerde, dünyayı bekleyen gıda krizi ya da susuzluk gibi felaketlerin de vurgusu yapıldı.

500 MİLYON TON PLASTİK ÜRETİLİYOR

Geleceğin mimarları olan gençlere hitap edilen seminerde ilk konuşmayı “İklim Değişikliğine Uyum” başlığı ile İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Şen yaptı. Şen yaptığı konuşmada şu noktalara değindi: “Geleceğimize sahip çıkacak olan kişiler sizlersiniz. O yüzden bu katılım bizim için çok değerli. Dünya Çevre Günü vesilesiyle; benim doğaya, çevreme ne gibi katkılarım var, olumlu ya da olumsuz bunları düşünmemiz gerekiyor. Çok fazla plastik atık var, en büyük zararı bu plastiklerle veriyoruz çevremize. İklim neden değişiyor, sera gazı nedir? Bunları bilmemiz, bilinçli olarak hayatımıza devam etmemiz gerekiyor. Hala plastiklerin yüzde 80’i doğada duruyor. Ormanda ya da denizin dibinde. Sadece yüzde 20’si doğadan toplanabilmiş bu atıkların. 500 milyon ton plastik üretiliyor dünyada. Bu son derece önemli bir şey. Bunları faydalı ya da kullanabilir hale getirmek yine bizim elimizde. Tabi bunu yapamayınca, bilinçsiz kullanım ile insanların başına bela olan iklim değişikliği gündeme geliyor, kaçınılmaz oluyor.”

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BİZİM TEK BAŞIMIZA ÇÖZEBİLECEĞİMİZ BİR SORUN DEĞİL

Aydınlık Nesiller Derneği Gençlik Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Çalkap ise“İklim Değişikliği ve Z Kuşağı” başlığı altında derlediği konuşmasında şunlara değindi: “İklim değişikliği bizim tek başımıza çözebileceğimiz bir şey değil. Tek başıma alacağım karar ne yazık ki çok etkili olmayacaktır. Bu noktada devletlerin, kurumların, hükümetlerin ortaklaşa alacağı kararlar önemli. Ben bunlara değinmek istiyorum. Tarih boyunca insanlar pek çok felakete maruz kalsa da bir şekilde hayatta kalmayı başardık. Salgınlara karşı aşılar, depremlere karşı sağlıklı binalar yapıldı. Ancak son 200 yılda başta fark etmeden sonrasında etkilerini inkâr ederek ya da küçümseyerek atmosfere saldığımız milyarlarca ton sera gazı meydana geldi. Bu da milyarlarca insanın hayatını direkt ya da dolaylı olarak etkiliyor. Bu noktada özellikle Z kuşağına önemli görevler düşüyor. Evet, birçok farklı konu var ama iklim değişikliğinden bağımsız değil. Bu günden sonra iklim değişikliği gündemimizin ana maddesi olmalı. Yerellerden genele yönetime talip herkese ilk sorumuz iklim değişimine yaklaşımı olmalı.”

 

Genel

Sarıyer’deki Tokat Derneklerinden Şükrü Genç’e tam destek

Published

on

blank

Sarıyer’de yaşayan ve önemli bir seçmen kitlesine sahip Tokat dernekleri, Sarıyer Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç’e tam destek açıklaması yaptı.

14 derneğin imza altına aldığı açıklamada; Tokatlıların yoğunluk olarak mülkiyet sorunu olan bölgelerde yaşadığı vurgusu yapılarak, ‘Şükrü Genç hemşerilerimizin güvencesidir’ mesajı verildi. ‘Tüm Tokatlı STKlar olarak hemşerilerimizi Şükrü Genç destek için alanlara ve sandığa çağırıyoruz’ denildi.

blank

https://www.facebook.com/share/v/P4XmEn3zUbprBn6b/?mibextid=WC7FNe

Continue Reading

Genel

Celalettin Küçük’ün anne acısı

Published

on

blank

Simas Haber İmtiyaz Sahibi Celalettin Küçük’ün bir süredir rahatsız olan annesi hayattını kaybetti.

Simas Haber İmtiyaz Sahibi Celalettin Küçük’ün acı günü… Küçük’ün bir süredir rahatsız olan annesi, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Celalettin Küçük acı haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Hayatını kaybeden Celalettin Küçük’ün annesinin cenazesi, bugün (18 Mart 2024 Pazartesi) öğle namazına müteakiben Çayırbaşı Cezayirli Gazi Hasan Paşa Camii’nden kaldırılacak ve Kilyos Mezarlığı’na defnedilecek.

Meslektaşımız, dostumuz, ağabeyimiz Celalettin Küçük’ün hayatını kaybeden annesine Allah’tan rahmet, Küçük ailesine ise sabır ve baş sağlığı dileriz.

Continue Reading

Genel

Başkan Genç: Sarıyer kazanacak, Sarıyerli kazanacak

Published

on

blank

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bağımsız belediye başkan adayı olarak çıktığı yol haritasını kendini destekleyen binlerce Sarıyerliye tanıttı. Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “15+5” lansman programında konuşma yapan Başkan Genç, “En büyük projemizi Sarıyerlilerin birliği, beraberliği, dayanışma, hoşgörü, barış ve huzur içinde yaşaması olarak belirledik” dedi.

Göreve geldiği 2009 yılından bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren Sarıyer Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç, Sarıyer’e değer katacak yeni projelerin anlattığı lansmanda sahneye en büyük destekçisi olan çocuklarla birlikte çıktı. Sarıyer’i güvenli dönüşüme ve geleceğe hazırlamak, kazanımları korumak için bağımsız belediye başkan adayı olarak çıktığı yol haritasını açıklayan Başkan Genç, Atatürk’ün 1931 yılında CHP 3. Olağan Kurultayı’nda söylediği “Partide bir yanlışı, bir eksikliği gördüğünüz zaman kayıtsız, şartsız eleştireceksiniz. Yapılan herhangi bir yanlışa müsamaha göstermek, son derece yanlıştır; mahsuru faydasından büyük olur” sözüyle konuşmasına başladı.

130 MİLYON BORCU OLAN BELEDİYEMİZ BUGÜN 2 MİLYAR TÜRK LİRASI MAL VARLIĞINA ULAŞTI

“Gecekonduları, yalıları, siteleri, mahalleleri, balıkçıları, çiftçileri, emekçileri, öğrencileriyle en huzurlu ilçe Sarıyer’in ve Sarıyerlilerin hikâyesine hiç halel getirmedik. Çalışma arkadaşlarımla birlikte onurluyum, gururluyum ve huzurluyum” şeklinde konuşan Başkan Genç, çok ağır ve çok zor koşullarla 15 yıl önce göreve başladığının altını çizdi. Toplam varlığı 135 milyon, borcunun ise 130 milyon olduğu, su baskınlarına karşı kum torbaları ile korunan Sarıyer Belediyesi’nin bugün ödüllü bir binası olduğunu ifade eden Başkan Genç, 3 dönem yaptığı çalışmaları anlatırken şunlara değindi; “Tek bir ruhsatlı binası olmayan, dağınık şekilde ve baraka binalarda hizmet vermeye çalışıyordu. Yatırımlarımızın tamamını, ürettiğimiz artı değeri Sarıyerli için kullandık. Bugüne kadar geçirdiğimiz 410 soruşturmadan alnımızın akıyla çıktık. Büyük yatırımların yanı sıra bu sürede Sarıyer Belediyesi ilk kez, geliri giderinden yüksek olan bütçe gösterdi. Ve bugün belediyemiz 2 milyar Türk Lirası mal varlığına ulaştı.

TAPU MÜCADELEMİZDE ZAFER BİZİM

Hassasiyetle üzerinde durduğumuz, 2009 yılından beri her çözüm yolunu denediğimiz bir hikâyemiz de tapu mücadelemizde göç projelerine karşı durduk, kandırmaca dönüşümlere Derbent ve Armutlu’da olduğu gibi izin vermedik. Mahallelerimize yıkım ekiplerinin girmesine izin vermedik. Bugün ilk olarak Rumelihisarı ve Pınar mahallelerimizdeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülklerinin, üzerinde yaşayan komşularımıza satışı için oy birliğiyle karar çıkartmayı başardık. Diğer 15 mahallemizin kararını da geçtiğimiz Şubat ayında yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden çıkarttık. Tapu süreci devam ederken, yerinde dönüşümü gerçekleştirmek için 2,5 yıldır bekleyen Boğaz İmar Planı kararını çıkartmayı da başardık. Böylece, Sarıyerliler Sarıyer’den göç ettirilmeden dönüşümün yolunu açtık. Bu Sarıyerlilerin zaferidir. Karşılıklı güvenimizin ve iş birliğimizin sonucudur. Sarıyerlinin mülkiyet konusunda Sarıyer Belediye Başkanı olarak bana duydukları güven ve destek benim en önemli motivasyonum.

BELEDİYECİLİK YAŞAMIN KENDİSİDİR

Eğitimde fırsat eşitsizliğine karşı büyük bir mücadele başlattık. Eğitim Kurumlarımızda 170 öğretmen ile 25 yardımcı personelin görev yapıyor olmasıyla gurur duyuyoruz. Gündüz bakımevlerimiz, gençlik eğitim merkezlerimiz, Sarıyer Akademi, kız konukevimiz ve 7 bin öğrenciye verdiğimiz burslarla eğitimde fırsat eşitsizliğine karşı büyük bir mücadele başlattık. Yaşamda ki herkes için var olmaya devam etmek adına devlet politikası olması gereken bir proje olan EÇADEM’İ (engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi) hayata geçirdik. Binlerce Sarıyerli engelli yurttaşımız ve ailesinin Kilyos Sosyal Tesislerinde uzun yıllar sonra belki de ilk defa tatil yapma imkânını sağladık.

KIZLARIMIZ SULTANLAR LİGİ’NDE MARKA DEĞERİ

Sarıyer Belediyesi Kadın Voleybol Takımımız bugün dünyanın en zorlu liginde mücadele ediyor. Voleybol altyapımızda 400’ün üstünde Sarıyerli kız çocuğumuz var. Tüm altyapımızda 9 branşta 734 sporcu yetiştirmenin yanı sıra Yaz Spor Okulları ile bugüne kadar 33 bin çocuğa ulaştık. Su sporları merkezimiz boğazda yüzme, dalış, kürek, kano gibi branşlarda hem teorik hem de pratik eğitimler veriyor.

SOSYAL YAŞAM MERKEZLERİ İLE YAŞAMIN İÇİNDE YER ALDIK

Kurduğumuz iki poliklinik ile sağlık kurumlarının yükünü azalttık. Bugün 98 kalemde sağlık hizmeti verir duruma geldik. Beş ambulans alarak hasta nakilde destek veriyoruz. Mahalle sakinlerimiz için yaşam ve semt evleri, sosyal rehabilitasyon merkezleri olarak 15 hizmet merkezi gibi yaşam alanları oluşturmayı sürdüreceğiz.

KÜLTÜR VE SANATTA MARKA İLÇE SARIYER

Bugün 3 yeni kültür merkezi ve modern bir evlendirme dairesine ulaştık. Sarıyer Edebiyat Günleri, Sarıyer TiyatrOda Festivali, Nazım Hikmet Anma etkinlikleri gibi ulusal çapta etkinliklerin ev sahibi bir Sarıyer var. Kursları, tiyatrosu, halk dansları ekibi, koroları ile sanatın birçok dalını vatandaşlarına ulaştıran bir Sarıyer Belediyesi var.

SARIYER, İSTANBUL’UN YEŞİL YÜZÜ

Bugün itibari ile 92 olan park sayısını 182’ye, 208 bin metrekare yeşil alanı 471 bin metrekareye, 0,74 metrekare olan kişi başı yeşil alan miktarını da 1,40 metrekareye çıkardık. Geri dönüşüm ürünleri toplama konusunda en başarılı ilçe olduk. 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizi hizmete açtık. Göreve geldiğimiz günden itibaren hayata geçirdiğimiz projeler daha öncesi olmayan projelerdi ve hepsi sıfırdan yapıldı.”

SARIYER’E DEĞER KATAN PROJELER

Sarıyerlilerin, “Sarıyer için yürü, yürüyelim dediler ve yola çıktık” diyerek sözlerine devam eden Başkan Genç’in önümüzdeki 5 yılda hayata geçireceği projeler şunlar:

  • Yerinde ve adaletli dönüşüm
  • İstinye Öğrenci Yurdu Kütüphane Ve Sosyal Tesis
  • Kilyos Turban Konaklama Ve Kongre Merkezi
  • Uskumruköy Huzurevi
  • Sarıyer Boğaz Müzesi
  • Zekeriyaköy Rekreasyon Ve Spor Merkezi
  • İstinye-Poligon Kapalı Spor Salonu
  • Ferahevler Spor Kompleksi
  • Sarıyer Arena
  • Kireçburnu Spor Salonu
  • Zekeriyaköy – Arıköy Spor Ve Sosyal Tesis Projesi
  • Ayazağa Sabit Pazar Alanı
  • Su Ürünleri Çarşısı
  • Geleneksel Deniz Ürünleri Mutfağı Atölyesi
  • Balıkçılık Mesleki Eğitim Kursu
  • 7 yeni Çocuk Gündüz Bakımevi
  • Çocuk oyun grupları
  • Sarıyer Akademi büyüyecek
  • 5 yeni SAGEM şubesi
  • İhtiyaç sahibi öğrencilere beslenme çantası desteği
  • Uskumruköy’e İlköğretim Okulu
  • Halk Kart desteği devam edecek
  • 3 yeni sosyal tesis
  • Yeşil Dönüşüm Ve İklim Eylem Planı
  • İşaret dili eğitimleri
  • Engelsiz erişim yollarının artırılması
  • Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Gündüz Bakımevi
  • Sarıyer Çarşısı açılacak
  • Mikrokredi’de hedef 5 bin kadın
  • Afet Eğitim Merkezi
  • Smart Sarıyer
  • Tehlikeli yollara sesli uyarı sistemi
  • Eski eser restorasyon çalışmaları
  • Kuru Mama Üretim Tesisi

blank

Continue Reading

Popüler

blank