Connect with us

Genel

Sarıyer’de öğretmenler üst düzey beceriler peşinde

Published

on

blank

Sarıyer Akademi, öğretmenleri  ‘Üst Düzey Becerilere Yönelik Soru Yazma’ eğitiminde buluşturdu. MATBEG iş birliğiyle düzenlenen programda öğretmenlere üst düzey beceri geliştiren sorular üretebilme ve yazabilme yetkinliği kazandırmak amacıyla sunumlar ve atölye çalışmaları yapıldı.

Eğitim vizyonu ve profesyonel kadrosuyla alanında lider olan Sarıyer Akademi ve yaratıcı çözümlerle öğrencilerin matematiksel becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüten MATBEG, matematik ve fen bilimleri öğretmenlerini, “Üst Düzey Becerilere Yönelik Soru Yazma” eğitiminde buluşturdu. BKSM’de gerçekleşen eğitime 257 öğretmen katıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in açılış konuşmasını yaptığı etkinlik; Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Güçlü Şekercioğlu’nun “ Üst Düzey Bilişsel Beceriler ve Ölçülmesi”, Teknolist Genel Müdürü Oytun Çetin’in “ MATBEG Çevrim İçi Sınav Teknolojisi” ve MATBEG Türkiye Koordinatörü Kenan Çağlar Dükel’in “ Matematiği Deneyimlemek” panelleriyle devam etti. Programda öğretmenler için, problem yazma ve aparatlı problem yazma atölyeleri de düzenlendi. Etkinlikte Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da bir gösteri düzenledi.

ÖĞRETMENLER EL ÜSTÜNDE TUTULMALI

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Her şeyin bir hikâyesi var. 21 farklı noktada hizmet verirken bugün buralara gelmek ve sizleri böyle bir salonda ağırlamak bizleri çok mutlu ediyor. Ülkenin dört bir yanında savaşlar devam ederken eğitimi düşünebilmek, eğitimin geleceğini planlamak, eğitim şurası toplamak herkesin harcı değil. Biz eğer bu ataların evlatlarıysak, böyle bir geleneğimiz varsa bunu devam ettirmeliyiz. Biz Atatürk’ü böyle anlıyoruz. Kendini yönetebilecek, yarınına yön verebilecek, kendine faydalı, ülkesine faydalı nesiller yetiştirebilmektir asıl olan. Bizler de bunu yapmaya çalışıyoruz. Belediyelerde çok alışılmış bir durum değildir ama bizde 160 civarında öğretmen var. Bizim eğitim kurumları ile yarışmak gibi bir derdimiz yok, elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz. Öğretmenlerin her daim el üstünde tutulması gerekir. Başta da Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün” dedi.

blank

DOKUZ YILDA 9 BİN ÖĞRENCİ

Sarıyer Akademi Koordinatörü Sami Görey ise şöyle konuştu; “ Sarıyer Akademi 9. yılda. Şu an koyduğumuz hedeflerin çok üzerindeyiz. 540 öğrenci ile başlamıştık 9 yılda 9 bin öğrenci mezun etmişiz. Artık pek çok alanda çoğu özel eğitim kurumunun sağlayamadığı imkânlara sahibiz. Ben de sizler gibi öğretmenim. Aslında eğitimin ve öğrencinin ihtiyaçlarını en iyi bilen bizleriz. Ama maalesef karar alma süreçlerine öğretmen arkadaşlarımız dahil edilmiyor. Sarıyer Akademi’nin en büyük farkı ben de dahil olmak üzere eğitimin içindeyiz. Öğrenci ve sınıfın ihtiyaçlarını bir fiil bilenleriz. Sarıyer Akademi’de kendimizi geliştirmemiz için sürekli bir hizmet içi eğitimlerimiz oldu.

blank

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

Pandemi sürecinde 49 il 121 ilçeye hizmet verdik. Dijital Platformumuz Türkiye Akademi ile online eğitim sürecimiz devam ediyor. ÇYDD ile kız çocuklarının eğitimi için protokol imzaladık. İzmit Belediyesi ile iş birliğimiz sonucunda Çınar Akademi’yi kurduk. İş birliğimiz hala devam ediyor. Hatay’da devasa bir akademi kurmuştuk ama maalesef depremde onu kaybettik.  Deprem bölgesinde yaraları sarmak için online eğitimlere başladık. Bunun için konteyner sınıflar kurduk. Standart eğitimler dışında Yapay Zeka sınıfı öğrencilerimize Python eğitimi verdik. Yapay Zeka’da ödüle doymuyoruz. Lise çağından üniversiteye kadar geniş bir yelpazede öğrencilerimiz büyük başarılar kazandılar. Bugün ki eğitimlerimiz sürecek.  Devamında İzmit ve Adana’da eğitimler devam edecek. Bizler öğretmenlerimizin de büyük desteğiyle birlikte kendi yayınlarımızı kendimiz hazırladık. Bir öğretmenin kendi materyalini hazırlaması kadar değerli bir şey yok. Bizim işimizin en büyük kısmı ölçme ve değerlendirme. Her zaman söylerim ne kadar iyi bir öğretmen olursanız olun öğrencinin anladığı kadarsınız. O yüzden her öğretmen arkadaşımın soru yazma tekniği becerisi olmalı.”

ÖĞRENCİLERİ DÜŞÜNDÜRMEMİZ LAZIM

MATBEG Türkiye Kurucucu Kenan Çağlar Dükel, “ Matematik okur – yazarlığı öğrencilerin gelecekte karşılaştıkları sorunların çözümünde matematiksel olarak düşünüp karar vermesidir. Bunun için eğitimimizin binlerce yıl önce uygulandığı gibi uygulanmaması gerekiyor. Yıllar önce sorulmuş aynı soruların sorulmaması gerekiyor. OECD’nin yaptığı araştırmaya göre ülkemiz matematik okur-yazarlığında 79 ülke arasında 42. sırada yer alıyor. Ülkemizde bu duruma sebep olan şey nedir. Bizim öğrencileri düşündürmemiz lazım, analiz etmeleri lazım, sorgulamaları lazım ki ileride önlerine çıkan problemleri çözümünde matematiksel olarak düşünebilsinler. Artık uzay çağına doğru gidiyoruz ama biz hala öğrencilerimizi hızlı ve hazıra alıştıracak eğitimler veriyoruz. Aslında üst düzey düşündürmeye öğretmenlerin de zamanı yok. Belirli bir müfredatı yetiştirmek zorundalar. Bir soruya hızlı yanıt vermeyi başarının ölçütü sanıyorlar. Çünkü buna yönelik bir eğitim görmüşler. Matematik zihinsel bir süreç. Matematiği zihinsel ve fiziksel olarak deneyimleyerek ancak başarılı olunabilir. Bunu deneyimleyebilmek için de matematik okur- yazarlığını tüm boyutlarıyla ele almamız lazım. Problemleri çözerken öğrencilerin bir strateji geliştirmesini sağlamamız lazım. Böylece matematiği zihinsel olarak deneyimlemiş olacak” diye konuştu.

blank

blank