Connect with us

Genel

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro hattının ray döşeme işlemleri başladı

Published

on

blank

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; 3 ilçeden geçecek, 11 istasyonlu, 13 kilometrelik Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattına döşenecek ilk rayları kaynattı. İhalesi 2017’de yapılan ve 2018’de durdurulan hattı, yüzde 3-4 ilerleme seviyelerinde teslim aldıklarını hatırlatan İmamoğlu, “Biz, gelir gelmez bir ilk finans kaynağını bulduk. Ekim 2019’da buraya start verdik. Yani. Aslında ‘Sıfırdan başladık’ diyebileceğimiz bir hat burası. Bu, Finans Merkezi için düşünülmüş önemli bir hat. Dolayısıyla, yani ‘Finans Merkezi’yle ilgili nasıl yapalım’ çabası böyle gümbür gümbür giderken, ne yazık ki bu metro hattı da 2,5 seneyi aşkın süre ihmal edilmiş. Hiçbir şey yapılmamış. Biz, bu hattı sıfırdan ele aldık. Ve sıfırdan, 3,5 senedir gümbür gümbür çalışıyoruz. Böyle anlatırsak, milletin hafızasına daha iyi kazınır. Bunları söyleyelim ki, millet, nasıl iş yürüttüğümüzü bir daha hatırlasın” dedi.

Yapımı, eski yönetim tarafından 2017’de durdurulan, yeniden inşası 20 Eylül 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nda yeni bir aşamaya gelindi. Hatta, ray döşeme çalışmaları başladı. Hattın Site Mahallesi’nde, yerin 50 metre altındaki istasyon şantiyesine 250 basamaklı merdivenle inen İmamoğlu’na, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da eşlik etti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Ceyhun Avşar’dan hattaki son durumla ilgili bilgi aldı. İmamoğlu, hatla ilgili şu bilgileri de kamuoyu ile paylaştı:

“BİZ, BU HATTI SIFIRDAN ELE ALDIK”

“Buranın ihalesi, 2017 başında yapılmıştı. Biz aldığımızda, yüzde 3 ya da 4 seviyesindeydi. Bunu hatırlatalım: Aslında 2 yıl, burada hiçbir şey yapılmadı. Biz, Finans Şehir’de bir istasyon gezisi gezmiştik. Onun dışında, sadece şaftları olan, birkaç yerde bir çalışmaydı. Aslında 2,5 senesi boş geçmiş bir yerdi. Biz, gelir gelmez bir ilk finans kaynağını bulduk. Ekim 2019’da buraya start verdik. Yani. Aslında ‘Sıfırdan başladık’ diyebileceğimiz bir hat burası. Bir de tabii şu taraf var: Bu, Finans Merkezi için aslında düşünülmüş önemli bir hat. Dolayısıyla, yani ‘Finans Merkezi’yle ilgili nasıl yapalım’ çabası böyle gümbür gümbür giderken, ne yazık ki bu metro hattı da 2,5 seneyi aşkın süre ihmal edilmiş. Hiçbir şey yapılmamış. Tabii yüklenici firmalar, kaynak olmadığı için yol alamamış ya da idare bir yol gösterememiş. Zaten bir süreçte buranın ihalesi iptal edildi. Tekrar durduruldu. Biz, bu hattı sıfırdan ele aldık. Ve sıfırdan, 3,5 senedir gümbür gümbür çalışıyoruz. Böyle anlatırsak, milletin hafızasına daha iyi kazınır. Araçlar sürecini de biz başlattık. Hazine onayıyla ilgili süreci takip ediyoruz. Uzun zamandır Hazine onayı da bekliyor.”

“BUGÜN DE KAYNAK YAPIYORUZ”

İmamoğlu’nun bu sözleri üzerine araya giren Alpkökin ise, “Biz, öz kaynaklı işi devam ettiriyoruz. Buranın ikinci paketi de hatırlarsanız 75 milyon Euro kredisi de yaklaşık bir yılda onaylandı. O süreç içerisinde de belediyemiz öz kaynaklarıyla işin durmaması için bu işi de yürüttü” katkısını sundu. Yeniden sözü alan İmamoğlu da açıklamasını, “Yürüttük ve 75 milyon Euro’yu da bir önceki Hazine Bakanı, ‘lütfen’ imzaladı yani. Evet, bunları söyleyelim ki, millet, nasıl iş yürüttüğümüzü bir daha hatırlasın. Sıfırdan başlamış bir hat. Bugün de kaynak yapıyoruz. Hadi bakalım” sözleriyle tamamladı. Hattaki ilk raylar, İmamoğlu tarafından kaynatıldı.

EK KREDİ ONAYI İBB MECLİSİ’Nİ BEKLİYOR

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı, Anadolu yakasının doğu-batı yönündeki toplu taşıma koridorlarını, kuzey ve güneye bağlayan hızlı toplu taşıma koridorlarından birisi olarak hizmet verecek. 2017 yılında ihale edilen projedeki çalışmalar, 2018 sonunda durduruldu. İmamoğlu başkanlığındaki yeni İBB yönetimi, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ile yapmış olduğu finansman temini hususundaki görüşmeleri olumlu sonuçlandırdı. Böylece projedeki çalışmalar, 20 Ekim 2019 tarihi itibariyle yeniden başlatıldı. Hattın fiziki ilerlemesi yüzde 61 seviyesindeyken, 2025 yılının ortasında hattın tamamının yolculu işletmeye alınması hedefleniyor. Projeye bugüne kadar toplam 400 milyon € kredi temin edildi. Projenin geri kalan finansı için, birim maliyetlerdeki artışlardan dolayı, gerekli ek kredinin sağlanması için 2023 Şubat ayında IBB Meclisi’ne başvuruldu. Şimdi, Meclis’ten onay çıkması bekleniyor.

GÜNDE 400 BİN YOLCU TAŞINACAK

Günde yaklaşık 400 bin yolcunun seyahat edeceği hat; açıldığında, Göztepe İstasyonu’ndan Halkalı-Gebze Yüzeysel Metro Hattı’na; Yeni Sahra İstasyonu’ndan Kadıköy-Kartal-Tavşantepe Metro Hattı’na; Çarşı İstasyonu’ndan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy/Sancaktepe Metro Hattı’na entegrasyon sağlanacak. Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçeleri arasında 11 istasyona sahip hattın uzunluğu 13 kilometre olacak. Yolculuk süresi 21 dakika olurken, tek yöne yolcu kapasitesi 44 bin olarak ön görülüyor. Hattın başlangıç ve bitiş istasyonları, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Ümraniye Kazım Karabekir Mahallesi olacak.

Genel

Erol Aydın’ın “Proje Tanıtım” Toplantısına Sarıyerlilerden yoğun ilgi

Published

on

blank

CHP Sarıyer Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Erol Aydın, Proje Tanıtım Toplantısıgerçekleştirdi. Korupark İstanbul’daki toplantıya Sarıyerliler yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Erol Aydın, 2 Aralık Cumartesi günü Koruparkİstanbul’da gerçekleşen Proje Tanıtım Toplantısı’nda halkla kucaklaştı.

SARIYERLİLER YOĞUN KATILIM GÖSTERDİ

“Hayata geçireceğimiz projelerle ülkemizin ve İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Sarıyer’imizi modern bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz” mesajını veren Erol Aydın’ın Proje Tanıtım Toplantısı’na çok sayıda Sarıyerlikatıldı.

“SARIYERLİ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARININ FARKINDAYIZ”

Yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda Erol Aydın, Sarıyerli vatandaşların sorunlarının farkında olduklarını vurgulayarak; “Bu sorunların çözümlerini biliyoruz ve her gün daha da fazla çözümlerin üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda mevcutta aktif olan projelerin sayılarını artırarak geliştireceklerinin altını çizen Erol Aydın;Sarıyerlikomşularımızın bütün haklarının sonuna kadar takipçisi ve çözüm merkezi olacağımızdan hiçbirinizin tereddüttü olmasın. Varımız yoğumuz Sarıyer, müjdelerle geliyoruz”şeklinde konuştu.

“ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

“Sarıyer’i ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz. Bu inançla bu güzel yola çıkıyoruz” diye ekleyen Aydın, şöyle devam etti:

“Sevdalısı olduğum Sarıyer’i modern dünyanın yaşanabilir kentlerinden biri yapabilmek için bir yola çıkıyoruz. Bu bayrağı güzel bir yerde alıp, kazanımlarımızı koruyarak çıtayı daha yükseğe koymak istiyorum.”

“ALANINDA UZMAN EKİPLERLE YÖNETECEĞİZ”

Doğal afet yönetimi, mülkiyet sorunu, eğitim, sağlık, ulaşım, kalkınma, yaşam, spor, kültür ve turizm, kadınlara yönelik birçok proje açıklayan Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Erol Aydın, Alanlarında uzman ekiplerimizle Sarıyer’e uygun akılcı bir yönetim anlayışımız olacak. Çalıştığımız projeleri alternatifleriyle birlikte mahallelinin görüşüne sunacağız, Sarıyerli vatandaşlarımızı işin içine katarak, hep beraber Sarıyer’i yöneteceğiz. diyerek sözlerini tamamladı.

İlçenin gelişmesi için yapılacak projeleri sinevizyonla tanıtanErol Aydın’ın öne çıkan projeleri şöyle:

BARINMA PROJELERİ

Hak Sahipliği Tespit ve Bilgilendirme Ofisi

Tapu Hakkı

İmar Planı

Yerinde Dönüşüm

AFET PROJELERİ

Afet Yönetim Merkezi

Acil Toplanma ve Barınma Merkezleri

Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi

KALKINMA PROJELERİ

Sarıyer Güneş Enerji Sistemi Projesi

Balıkçılar Çarşısı

SPOR PROJELERİ

Spor Kompleksleri

SAĞLIK PROJELERİ

Alzheimer Okulu ve Hobi Merkezi

Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Engelli Birey Bakım Evi

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Mahalle Meydanları

Yeni Bahar Evi

Katılımcı Planlama Projesi

Çorba Çeşmesi

Kadın Sığınma Evi

ULAŞIM PROJELERİ

Metro Bağlantılı Teleferik Hatları

BARINMA PROJELERİ

Hak Sahipliği Tespit ve Bilgilendirme Ofisi

Tapu Hakkı

İmar Planı

Yerinde Dönüşüm

DİĞER PROJELER

Engelli Parkı

Botanik Parkı

Sarıyer Rüzgar Enerji Sistemi Projesi

Evde Sağlık Projesi

Mahalle Kreşleri

Kız ve Erkek Yurtları

Geri Dönüşüm Sevgi Çiçeği Kulübü

Organik Tarım

İftar Programları & Ev Ziyaretleri

Aşevi

Şeffaf Belediyecilik

Devlet Okullarına Temizlik Seti

Belediyede Güleryüzlü Hizmet

Evlilik Öncesi SMA Tarama Testi Desteği

Yenidoğan Bebek

Yeni Evli Çiftler

Taziye Hizmetleri

Doğum Günü Kutlamaları

blank blank

Continue Reading

Genel

Karafazlı: Amacım sorunları çözülmüş bir Sarıyer’de demokrasinin gelişimine katkı sunmak

Published

on

blank

Yerel seçimlere yaklaşık 4 aylık bir süre kaldı. Bir yandan siyasi partilerin seçimlerde izleyecekleri yollar yavaş yavaş belli olurken, bir yandan da aday adayları kendilerini göstermeye başladı. Bunlardan biri de CHP’den Sarıyer belediye başkanı aday adaylığını açıklayan Dilek Karafazlı oldu. CHP’nin ve Sarıyer’in ilk kadın aday adayı olan Karafazlı, belediye başkanı olursa ve seçilirse Sarıyer’e çok farklı bir çehre kazandıracak.

2010 yılından beri Sarıyer CHP İlçe Örgütünde aktif üye olarak görev alan Karafazlı ayrıca Parti Okulu Eğitmenliği de yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda çeşitli birimlerde şef olarak görev yapmış, İBB’nin Sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkilerini kuran müdürlükte etkin görevler üstlenen Dilek Karafazlı, aday adaylığı başvurusunu CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat’a teslim etti.

“DEMOKRATİK, ÇAĞDAŞ, KAPSAYICI YÖNETİM İÇİN SARIYER’E KADIN BAŞKAN”

Demokratik, Çağdaş, Kapsayıcı bir yönetim için Sarıyer’ e KADIN Başkan sloganıyla yola çıkan Karafazlı, Sarıyer Belediyesi’nin daha çağdaş, interaktif bilgiye dayalı bir yönetimi hak ettiğini düşünüyor. Karafazlı, “Sarıyer Belediyesi Kadın Merkezi’nin kurucusuyum ve 5 yıl yöneticiliğini yaptım. Sarıyer’de Şiddete karşı kadın dayanışması adına ilk kadın yürüyüşünü gerçekleştirdim. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerinde çeşitli projelere koordinatörlük yaptım.

Belediye adına pek çok kurumsal işbirlikleri gerçekleştirdim. Belediyecilikte olan tecrübemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üstlendiğim aktif görevlerle iyice pekiştirdim. Bir Sarıyerli olarak ilçemi tanıyor ve seviyorum. Amacım sorunları çözülmüş bir Sarıyer’de demokrasinin gelişimine katkı sunmak, semt kültürünün varlığını korumak, toplumun huzurunu önceleyen, dayanışmayı artıran anlayışım ile yurttaşlarımızın mutluluğunu öncelemektir” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNE DOKUNUYOR

Deprem yönetmeliğinden sosyal belediyeciliğe, kadın politikalarından çevre ve şehircilik alanında çok sayıda proje hazırlayan Karafazlı, özellikle öğrenciler başta olmak üzere Sarıyer’in hemen her kesimi için özel projeler hazırladı.

Modern su ürünleri pazarı ve balıkçılık çarşısı kurulması, öğrenciler için yurtların artırılması, gençler için sosyal alanların çoğaltılması, yeni kreşler açılması, STK’ların en çok ihtiyacı olan mekan sorunlarının çözülmesi, kriterleri belirlenmiş ve buna uygun olanların faydalanabileceği Sarıyer Sivil Toplum Merkezi kampüsü kurulması Yurttaşların her mahallede spor yapabilecekleri spor merkezlerinin kurulması, engelliler için her alanda erişilebilirliğin sağlanması için çözümler geliştiren Karafazlı, faaliyetlerini tamamen sürdürülebilir belediyecilik prensibi üzerine kuruyor.

Yurttaşların karar alma süreçlerinin bir öznesi haline getirileceği, sivil toplum kuruluşları ile etkin ve etkili işbirliğini önceleyen, yurttaş memnuniyeti çalışmaları ile hizmette sürekli iyileştirme ve yenilikçi bakış tarzının esas alınacağı “Sarıyer İnovasyon Merkezi” ise en önemli projesi.

blank

Continue Reading

Genel

Başkan Genç, iş insanlarıyla buluştu

Published

on

blank

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ekonominin nabzını tutan iş insanlarıyla bir araya geldi. Sevgi ve Barış teknesinde düzenlenen yemeğe İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, İstanbul Esnaf Kefalet Kooperatifi, İkitelli OSB Kooperatifi başkanları ve yönetimi katıldı.

Ülke ekonomisinin gelişiminde üreticilere büyük rol düştüğünün altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ev sahipliği yaptığı yemekte yaptığı konuşmasında, “Sizler üretiyorsunuz, istihdam sağlıyorsunuz. Üretmek şu an en büyük gündemimiz. Hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirirse ülkenin geleceği için daha faydalı oluruz. Bu nedenle yaptığınız işlerin görünmesi lazım. Farkındalık oluşturulması, desteklenmeniz lazım. Sizin desteklenmeniz, ülkenin gelişmesi demektir. Her zaman yanınızdayız” dedi.

Continue Reading

Popüler