Connect with us

Genel

Sarıyer’de Yaz Spor Okulları 14. kez kapılarını açtı

Published

on

blank

Spor kültürünü yaygınlaştırmak, çocukları spora yönlendirmek amacıyla düzenlenen ve binlerce Sarıyerli öğrencinin katıldığı Yaz Spor Okulları’nın açılışı yapıldı. Okula kayıt yaptıran 3 bin 300 çocuk Çayırbaşı Stadı’nda düzenlenen şölenle yaza merhaba dedi.

Sosyal projelerle öne çıkan Sarıyer Belediyesi en anlamlı yatırımlarını geleceğimiz olan çocuk ve gençlere yaparak, gurur tablosu oluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda çocukların tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak ve spor bilinci aşılamak için her yaz düzenlenen Sarıyer Belediyesi Yaz Spor Okulları 14. kez kapılarını açtı. Çayırbaşı Stadı’nda yapılan açılış, şovlarla adeta görsel bir şölene dönüştü. Ali Tınaz’ın sunumuyla gerçekleşen organizasyon; meşalenin yakılmasıyla başlayarak, çocukların kortej yürüyüşü ile devam etti. Kortej sonrası sahne alan Karizma Basket Show ekibi performanslarıyla coşkuyu doruğa çıkardı. Çocukların sevincine ortak olmak için açılışa katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise alana miniklerin sevgi gösterisi eşliğinde geldi. “Bugün burada hem yaz spor okullarını açıyoruz hem de babalar gününü kutluyoruz” diyen Başkan Genç şöyle konuştu; “Burada Türk sporuna sporcular yetiştiriyoruz. Hedefimiz; sporcunun ahlaklısını, zekisini, geleneklerimize bağlı sporcular yetiştirmek. Benim en büyük bayramım bu. Sarıyer’in çocuklarına babalık yapmak benim için en büyük gurur. Sevgili babalar çocukları birlikte büyütüyoruz.”

“Yolumuz Uzun”

Nazım Hikmet’in baba şiiriyle konuşmasına devam eden Başkan Genç çocuklar dünyayı bize yeniden öğreten öğretmenlerdir diyerek şöyle devam etti; “Çocukların üstünde kurulu olan bir yaşam, onların mutluluğunu ve güvenliğini sağlamakla başlar. Eğitim, sağlık, spor, kültür- sanat gibi temel ihtiyaçları karşılamak, çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Sarıyer Belediyesi olarak 14. Yaz spor okullarımızı açıyoruz ve 32 binin üzerinde yavrumuza ulaştık. Çocuklarını bize emanet eden ailelere yani sizlere teşekkür ediyorum. Sarıyer’de binlerce evladım var. Gündüz bakımevleri, SAGEM’ler, Sarıyer Akademi, kurslar, öğrenci konukevi, spor kulübümüz, yaz spor okulları ve daha nice projeyi hayata geçirme sebebimiz onlar. Çocuklarımızı yarının en güçlüleri olacak şekilde yetiştirmek zorundayız. Bunu ancak birlikte yapabiliriz. Yolumuz uzun. Yeni gündüz bakımevleri, spor tesisleri, kültür sanat merkezleri çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemin hazırlıkları sürüyor.”

12 BRANŞTA EĞİTİM

Bu yıl 14. kez gerçekleşen yaz spor okulları 7-14 yaş arasındaki çocuklara hizmet veriyor. Yüzme, futbol, kız futbol, basketbol, voleybol, badminton, karate, judo, kano, jimnastik, atletizm ve tüplü dalış olmak üzere toplam 12 branşta eğitimler verilirken, derslere katılan çocuklara ücretsiz kıyafet ve servis desteği de sağlanıyor. Açılışı yapılan yaz spor okullarında dersler 19 Haziran – 1 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Her branşta haftada iki gün birer saat eğitim verilecek.

YOĞUN KATILIM

Programa Başkan Genç’in yanı sıra; CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Ahmet Güveloğlu ve yönetimi, Sarıyer Belediyesi başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, amatör spor kulüpleri başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

blank blank blank blank blank blank

Genel

Erol Aydın’ın “Proje Tanıtım” Toplantısına Sarıyerlilerden yoğun ilgi

Published

on

blank

CHP Sarıyer Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Erol Aydın, Proje Tanıtım Toplantısıgerçekleştirdi. Korupark İstanbul’daki toplantıya Sarıyerliler yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Erol Aydın, 2 Aralık Cumartesi günü Koruparkİstanbul’da gerçekleşen Proje Tanıtım Toplantısı’nda halkla kucaklaştı.

SARIYERLİLER YOĞUN KATILIM GÖSTERDİ

“Hayata geçireceğimiz projelerle ülkemizin ve İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Sarıyer’imizi modern bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz” mesajını veren Erol Aydın’ın Proje Tanıtım Toplantısı’na çok sayıda Sarıyerlikatıldı.

“SARIYERLİ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARININ FARKINDAYIZ”

Yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda Erol Aydın, Sarıyerli vatandaşların sorunlarının farkında olduklarını vurgulayarak; “Bu sorunların çözümlerini biliyoruz ve her gün daha da fazla çözümlerin üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda mevcutta aktif olan projelerin sayılarını artırarak geliştireceklerinin altını çizen Erol Aydın;Sarıyerlikomşularımızın bütün haklarının sonuna kadar takipçisi ve çözüm merkezi olacağımızdan hiçbirinizin tereddüttü olmasın. Varımız yoğumuz Sarıyer, müjdelerle geliyoruz”şeklinde konuştu.

“ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ

“Sarıyer’i ortak akılla hep birlikte yöneteceğiz. Bu inançla bu güzel yola çıkıyoruz” diye ekleyen Aydın, şöyle devam etti:

“Sevdalısı olduğum Sarıyer’i modern dünyanın yaşanabilir kentlerinden biri yapabilmek için bir yola çıkıyoruz. Bu bayrağı güzel bir yerde alıp, kazanımlarımızı koruyarak çıtayı daha yükseğe koymak istiyorum.”

“ALANINDA UZMAN EKİPLERLE YÖNETECEĞİZ”

Doğal afet yönetimi, mülkiyet sorunu, eğitim, sağlık, ulaşım, kalkınma, yaşam, spor, kültür ve turizm, kadınlara yönelik birçok proje açıklayan Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Erol Aydın, Alanlarında uzman ekiplerimizle Sarıyer’e uygun akılcı bir yönetim anlayışımız olacak. Çalıştığımız projeleri alternatifleriyle birlikte mahallelinin görüşüne sunacağız, Sarıyerli vatandaşlarımızı işin içine katarak, hep beraber Sarıyer’i yöneteceğiz. diyerek sözlerini tamamladı.

İlçenin gelişmesi için yapılacak projeleri sinevizyonla tanıtanErol Aydın’ın öne çıkan projeleri şöyle:

BARINMA PROJELERİ

Hak Sahipliği Tespit ve Bilgilendirme Ofisi

Tapu Hakkı

İmar Planı

Yerinde Dönüşüm

AFET PROJELERİ

Afet Yönetim Merkezi

Acil Toplanma ve Barınma Merkezleri

Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi

KALKINMA PROJELERİ

Sarıyer Güneş Enerji Sistemi Projesi

Balıkçılar Çarşısı

SPOR PROJELERİ

Spor Kompleksleri

SAĞLIK PROJELERİ

Alzheimer Okulu ve Hobi Merkezi

Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi

Engelli Birey Bakım Evi

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Mahalle Meydanları

Yeni Bahar Evi

Katılımcı Planlama Projesi

Çorba Çeşmesi

Kadın Sığınma Evi

ULAŞIM PROJELERİ

Metro Bağlantılı Teleferik Hatları

BARINMA PROJELERİ

Hak Sahipliği Tespit ve Bilgilendirme Ofisi

Tapu Hakkı

İmar Planı

Yerinde Dönüşüm

DİĞER PROJELER

Engelli Parkı

Botanik Parkı

Sarıyer Rüzgar Enerji Sistemi Projesi

Evde Sağlık Projesi

Mahalle Kreşleri

Kız ve Erkek Yurtları

Geri Dönüşüm Sevgi Çiçeği Kulübü

Organik Tarım

İftar Programları & Ev Ziyaretleri

Aşevi

Şeffaf Belediyecilik

Devlet Okullarına Temizlik Seti

Belediyede Güleryüzlü Hizmet

Evlilik Öncesi SMA Tarama Testi Desteği

Yenidoğan Bebek

Yeni Evli Çiftler

Taziye Hizmetleri

Doğum Günü Kutlamaları

blank blank

Continue Reading

Genel

Karafazlı: Amacım sorunları çözülmüş bir Sarıyer’de demokrasinin gelişimine katkı sunmak

Published

on

blank

Yerel seçimlere yaklaşık 4 aylık bir süre kaldı. Bir yandan siyasi partilerin seçimlerde izleyecekleri yollar yavaş yavaş belli olurken, bir yandan da aday adayları kendilerini göstermeye başladı. Bunlardan biri de CHP’den Sarıyer belediye başkanı aday adaylığını açıklayan Dilek Karafazlı oldu. CHP’nin ve Sarıyer’in ilk kadın aday adayı olan Karafazlı, belediye başkanı olursa ve seçilirse Sarıyer’e çok farklı bir çehre kazandıracak.

2010 yılından beri Sarıyer CHP İlçe Örgütünde aktif üye olarak görev alan Karafazlı ayrıca Parti Okulu Eğitmenliği de yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda çeşitli birimlerde şef olarak görev yapmış, İBB’nin Sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkilerini kuran müdürlükte etkin görevler üstlenen Dilek Karafazlı, aday adaylığı başvurusunu CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat’a teslim etti.

“DEMOKRATİK, ÇAĞDAŞ, KAPSAYICI YÖNETİM İÇİN SARIYER’E KADIN BAŞKAN”

Demokratik, Çağdaş, Kapsayıcı bir yönetim için Sarıyer’ e KADIN Başkan sloganıyla yola çıkan Karafazlı, Sarıyer Belediyesi’nin daha çağdaş, interaktif bilgiye dayalı bir yönetimi hak ettiğini düşünüyor. Karafazlı, “Sarıyer Belediyesi Kadın Merkezi’nin kurucusuyum ve 5 yıl yöneticiliğini yaptım. Sarıyer’de Şiddete karşı kadın dayanışması adına ilk kadın yürüyüşünü gerçekleştirdim. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerinde çeşitli projelere koordinatörlük yaptım.

Belediye adına pek çok kurumsal işbirlikleri gerçekleştirdim. Belediyecilikte olan tecrübemi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üstlendiğim aktif görevlerle iyice pekiştirdim. Bir Sarıyerli olarak ilçemi tanıyor ve seviyorum. Amacım sorunları çözülmüş bir Sarıyer’de demokrasinin gelişimine katkı sunmak, semt kültürünün varlığını korumak, toplumun huzurunu önceleyen, dayanışmayı artıran anlayışım ile yurttaşlarımızın mutluluğunu öncelemektir” dedi.

TOPLUMUN HER KESİMİNE DOKUNUYOR

Deprem yönetmeliğinden sosyal belediyeciliğe, kadın politikalarından çevre ve şehircilik alanında çok sayıda proje hazırlayan Karafazlı, özellikle öğrenciler başta olmak üzere Sarıyer’in hemen her kesimi için özel projeler hazırladı.

Modern su ürünleri pazarı ve balıkçılık çarşısı kurulması, öğrenciler için yurtların artırılması, gençler için sosyal alanların çoğaltılması, yeni kreşler açılması, STK’ların en çok ihtiyacı olan mekan sorunlarının çözülmesi, kriterleri belirlenmiş ve buna uygun olanların faydalanabileceği Sarıyer Sivil Toplum Merkezi kampüsü kurulması Yurttaşların her mahallede spor yapabilecekleri spor merkezlerinin kurulması, engelliler için her alanda erişilebilirliğin sağlanması için çözümler geliştiren Karafazlı, faaliyetlerini tamamen sürdürülebilir belediyecilik prensibi üzerine kuruyor.

Yurttaşların karar alma süreçlerinin bir öznesi haline getirileceği, sivil toplum kuruluşları ile etkin ve etkili işbirliğini önceleyen, yurttaş memnuniyeti çalışmaları ile hizmette sürekli iyileştirme ve yenilikçi bakış tarzının esas alınacağı “Sarıyer İnovasyon Merkezi” ise en önemli projesi.

blank

Continue Reading

Genel

Başkan Genç, iş insanlarıyla buluştu

Published

on

blank

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ekonominin nabzını tutan iş insanlarıyla bir araya geldi. Sevgi ve Barış teknesinde düzenlenen yemeğe İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, İstanbul Esnaf Kefalet Kooperatifi, İkitelli OSB Kooperatifi başkanları ve yönetimi katıldı.

Ülke ekonomisinin gelişiminde üreticilere büyük rol düştüğünün altını çizen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ev sahipliği yaptığı yemekte yaptığı konuşmasında, “Sizler üretiyorsunuz, istihdam sağlıyorsunuz. Üretmek şu an en büyük gündemimiz. Hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirirse ülkenin geleceği için daha faydalı oluruz. Bu nedenle yaptığınız işlerin görünmesi lazım. Farkındalık oluşturulması, desteklenmeniz lazım. Sizin desteklenmeniz, ülkenin gelişmesi demektir. Her zaman yanınızdayız” dedi.

Continue Reading

Popüler