Connect with us

Kültür

HÜZÜNLÜ SONBAHAR… GEÇEN YIL LEVENT KIRCA, BU YIL TARIK AKAN…

Published

on

blank

Geçtiğimiz aylarda akciğer kanserine yakalanan ve tedavi görmeye başlayan usta sanatçı Tarık Akan, bugün 00.51’de Amerikan Hastanesi’nde hayatını kaybetti.Geçen yıl sonbaharda da, karaciğer kanserine yenik düşen usta sanatçı Levent Kırca’yı kaybetmiştik.

Usta sanatçı Tarık Akan, bugün 00.51’de Amerikan Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Türkiye’yi yasa boğan haberi ilk önce, Akan’ın kurucuları ve yöneticileri arasında olduğu Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı sosyal medya hesaplarından duyurdu.

CENAZE TÖRENİ TEŞVİKİYE’DE YAPILACAK

Eski eşi Yasemin Erkut, Tarık Akan için Cumartesi günü Cemal Reşit Rey salonunda tören düzenleneceğini ve Pazar günü ise Teşvikiye Camisi’ndeki cenaze töreninin ardından Tarık Akan’ın Bakırköy’deki aile mezarlığına defnedileceğini açıkladı.

Tarık Akan’ın başkanvekili olduğu Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın hem Twitter hem de Facebook hesaplarından şu açıklama yapıldı:

TARIK AKAN VEDA ETTİ!

Sanatçı olmanın dünyaya güzellikler sunmak olduğunu gösteren güzel insan,

Efsane filmlerin unutulmaz oyuncusu,

“Anne Kafamda Bit Var”ın yazarı,

Ülkesinin ve halkının barış, demokrasi, özgürlük mücadelesinin militanı,

“Ekmek, gül ve özgürlük günleri”nin yorulmaz savaşçısı,

Ülkesinin güzel yarınlarına kucak kucak emek taşıyan,

Nâzım Hikmet sevdasını, Nâzım Hikmet Vakfı’nın kuruluşundan bugüne yönetim kurulunun her dönem en aktif üyesi olarak gösteren

Sevgili arkadaşımız Tarık Akan,

16 Eylül 2016 Cuma sabahı aramızdan ayrılmıştır.

Işıklı anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Halkımızın başı sağ olsun.

2_d

NÂZIM HİKMET KÜLTÜR VE SANAT VAKFI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nazım Hikmet Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi Zeynep Altıok Akatlı da, Tarık Akan’ın ölüm haberini twitter hesabından duyurdu.

Sarıyer Son Baskı ailesi olarak, Türk sinemasının usta oyuncusu, vatansever, emekçi Tarık Akan’a başsağlığı, tüm sevenlerine ise sabırlar diliyoruz.

Click to comment

Bir Cevap Yazın