Connect with us

Kültür

Sarıyer’de Karslılar ve Ardahanlılar İftarda Buluştu

Published

on

blank

Sarıyer Belediyesi tarafından her yıl ramazan ayında İstinye Tersane alanında geleneksel olarak düzenlenen dernek gecesinde, Karslılar ile Ardahanlılar bir araya geldi. İki bine yakın kişinin katıldığı iftarda CHP’li bazı milletvekilleri de yer aldı.

22 Mayıs Çarşamba akşamı Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde ve Kars Ardahan Dernekleri tarafından organizasyonu yapılan Ardahan-Kars Gecesi’nde Türk Halk Müziği Sanatçıları Erkan Ergezer ve Kurbani Sural sahne aldı. Organizasyonda Ardahan yazılı beyaz tişörtlü 15 görevliyle birlikte, masa düzenlemeleri adına 10 yaka kartlı kişi görev aldı. İki bine yakın kişinin katıldığı iftarda, oturma düzenleri de daha önceden ayarlandı.

ERSİN ÖZER: “DEĞERLERİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİR”

Yöresel sanatçıların seslendirdikleri türküler ile alanı dolduran vatandaşlar, keyifli anlar yaşadı. Yaklaşık iki saat süren programda alanı dolduran vatandaşlar türküler eşliğinde halay çekti. Koordinasyonun başında bulunan hem Sarıyer’in, hem de Ardahanlı hemşehrilerinin sevilen ismi Ersin Özer, gazetemize yaptığı açıklamada, “Hemşehrilerimizle böyle özel günde, mübarek ramazan ayında geçen yıl olduğu gibi yine bir araya gelmemiz, birlikte olmamız, beraberliğimizi daha da daim kılacaktır. Bu tür düzenlediğimiz organizasyonlarla birlikte, hemşehrilerimizin birbirleriyle daha da kaynaşmasını, dayanışma içerisinde olmasını sağlıyoruz. Bu yıl da, büyük bir özenle gerçekleştirdiğimiz organizasyonumuzda, yöremizin türkülerini yaşattık. Uzun zamandır göremediğimiz akrabalarımızı, eşimizi, dostumuzu gördük. Değerlerimize, geleneklerimize her zaman sahip çıkmamız gerekir. Bunun için de her zaman bu tür organizasyonlarla Ardahan ve Kars’ın tüm değerlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Ayrıca bizlerin böyle gecede bir araya gelmesini sağlayan Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e de teşekkürlerimi iletmek istiyorum.” diye konuştu.

blank

İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu kurucu Başkanı Güven Doğruyol ise gecede Federasyon adına yaptığı açıklamada ” Hemşehrilerimizle böyle bir gecede bizleri bir araya getiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Gecenin sonunda sahneye çıkan Kafkas Dans ekibi yaptığı gösteri ile büyük ilgi gördü. Daha sonra Sarıyer Ardahan Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Orhan Topçu, Ardahan İli Bayramoğlu Köyü Dernek Başkanı Derviş Aslan, Ardahan İli Yalnızçam Köyü Dernek Başkanı Cabbar Yiğit ile Sarıyer CHP Belediye Meclis Üyesi Memet Yıldız, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e plaket verdi.

Geceye CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hoçvan Dernekler Federasyonu Başkanı Türkan Yılmaz, İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkan yardımcısı Şemsettin Şenel, KAISİAD Kurucu Bakanı Süreyya Cinik, İstanbul Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş, 2014 yerel seçimlerinde Esenyurt CHP Belediye Başkan Adayı olan Çetin Çapan ve çok sayıda STK yöneticisi katıldı.

blank

 

Click to comment

Bir Cevap Yazın