Siyaset
Faruk Özdemir Çayırbaşı’na Talip
Published
6 yıl agoon
Çayırbaşı Mahallesi Muhtar Adayı olan Faruk Özdemir, gazetemizin sorularını yanıtladı.
– Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Adım Faruk Özdemir. 1964 yılında Çayırbaşı’da doğdum. Babam Sinop, Annem Kastamonulu’dur. 32 yıldır evliyim, bir oğlum bir de kızım var. Yıllarca değişik işlerde çalıştıktan sonra, 2011 yılında Türk Telekom’dan emekli oldum. 5 yıldır mülkiyet sorunlarımızın çözümü için Mahallem Çayırbaşı Derneği’nde yöneticilik yapmaktayım.
– Neden Çayırbaşı Mahallesi Muhtar adayı oldunuz?
Mahalleme muhtar adayı olmamın iki nedeni vardır:
• Mahallem Çayırbaşı Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’mizle birlikte mülkiyet sorunlarımızın kanunlar doğrultusunda çözümü için beş yıldır mücadele ediyoruz. Bu mücadelede muhtarlığın çok önemli olduğuna inanıyorum.
• Çayırbaşı’nda bulunan 42 sokağımızın her birinden bir muhtar danışmanımız, ayrıca -KABUL ETMELERİ DURUMUNDA- mahallemizde kurulu dernek başkanları, cami dernek başkanı da dahil, spor kulübü başkanları ve siyasi partilerin Çayırbaşı’ndaki mahalle sorumlularıyla beraber toplam 56 kişiyle bütün Çayırbaşı’nı temsilen seçilecek belediye başkanından, biz Çayırbaşı için hizmetimizi alacağız, almak için mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz ve ısrarcı olacağız. Yukarıda belirttiğim 2 madde için mahalleme muhtar adayı oldum.
– Peki, Muhtar seçildiğiniz takdirde ilk yapacağınız iş nedir?
Muhtar seçildiğim takdirde, ikametgah, nüfus cüzdan sureti ve ev hibe devir işlemleri ayrımsız bütün komşularımıza seçildiğim gün ÜCRETSİZ OLACAKTIR. Yani Çayırbaşı Muhtarlığı bir nevi nüfus müdürlüğü gibi, halkımıza hizmet verecektir. Kapısında da ‘Çayırbaşı Muhtarlığı’nda bu işlemler için ücret alınmamaktadır’ yazacaktır.
– Seçilirseniz 5 yıllık dönem içerisinde mahalleniz için yapmayı düşündüğünüz projeler var mıdır, varsa nelerdir?
Elbette. Bir yıldır halkımıza taleplerini soruyoruz. Halkımızdan aldığımız cevapları ve bizim düşündüklerimizi harmanladık. Bunun sonucunda yapmak istediklerimiz şunlardır:
• Çayırbaşı’mıza acil bir Semt Evi yapılması. Bunun için müsait bir yer de var. Sadece Semt Evi tabelasını asmak yeterli olacaktır. Bunu seçildiğimiz gün, seçilecek belediye başkanına dosya halinde diğer taleplerimizle birlikte sunacağız.
• Yer olarak yetersiz olan, tek doktorun hizmet verdiği Sağlık Ocağı için; yeni bir yer tahsisi ve 2. bir doktor atanması için Kaymakamlık, İlçe ya da İl Sağlık Müdürlüğü’nden talep edeceğiz. Bu talebimizin sebebi; bir doktor sadece 3.000 kişiye bakabiliyor. Çayırbaşı’nın nüfusu ise 6.000. Bu 3.000 kişi haricindeki komşularımız, başka mahallelerde ki sağlık ocaklarına gidiyor. Herkes bir empati yapsın. Hastayım, yaşlıyım ya da bebeğim var. Doktora giderken mahallemdeki sağlık ocağının önünden geçip, komşu mahallede 2 kilometre ötede bulunan sağlık ocağına gitmek insanlara eziyet olmuyor mu?
• Çayırbaşı’nda işsizlik had safhadadır. Kaymakamlığımızdan ve belediyemizden işçi alımında Çayırbaşı’na öncelik tanıması talebimiz olacak
• Çayırbaşı’nda çocukların oynayabileceği tek bir park vardır. Ahmet Kosterika parkı. Park sayısını çoğaltmayı, ayrıca Kaptan-ı Derya Cezayirli Hasan Paşa Camii’nin yanındaki boş alana basket sahası yapılmasını talep edeceğiz. Belki de Sarıyer’e dolayısıyla Çayırbaşı’na büyük değer katacağına çok inandığımız, atıl bir durumda olan ve 4 mahalleye sınırı olan fidanlığın büyük ve doğal bir park ve yürüyüş alanı olması için, Sarıyer’deki bütün muhtarlarla görüşerek, birlikte bir dilekçe hazırlayıp fidanlığımızı Sarıyer halkının kullanımına açma ve bir köşesine kapalı bir spor solonu olması talebiyle başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet yöneticilerinden ve seçilecek İlçe ve İl belediye başkanından talep etmek.
• Çayırbaşı’na Karakol ve Atatürk İlköğretim Okulu’nun önüne parkımızı da gören bir mobese talebi.
– Çayırbaşı Mahallesi sizden neler bekleyecektir?
Yukarıda belirttiğim halkımızın taleplerini gerçekleştirmek için, azalarımızla birlikte ve halkımızı da işin içine katarak samimi bir şekilde mücadele etmemizi bekler diye düşünüyorum.
– Çayırbaşı Mahallesi iki sosyolojik yapıdan oluşmuştur. Bu iki yapıyı nasıl idare etmeyi düşünüyorsunuz?
Belki de en zor işim bu olacak. Ancak bunu da komşularımızla konuşarak aşacağımızı düşünüyoruz. Şöyle ki; mahallemizde ekonomik durumu iyi olan üç sitemiz var. Bu sitelerimiz, toplam 336 daire ve 93 villa tipi evden oluşmaktadır. Bu komşularımız için de muhtarlık işlemleri ücretsiz olacak. Tabii ki çeşitli projelerimiz var. Örneğin; villada oturan bir komşumuzla görüşmemizde; kendisinin ihtiyaç duyan ortaokul ve lise öğrencilerine Cumartesi günleri 2 saat ücretsiz matematik dersi verebileceğini, halihazırda 3 öğrenciye bu dersi kendi imkanlarıyla verdiğini, muhtarlığın uygun bir yer tahsis etmesi halinde bu sayının artabileceğini, bir sınıf şeklinde olabileceğini söyledi. (Burada semt evinin acil gerekliliği ortaya çıkmaktadır.) Ayrıca bu toplamı 419 bağımsız bölümden oluşan ekonomik durumu iyi olan komşularımızın Atatürk İlkokulu’nda okuyan öğrencilerimizin giyim ve kırtasiye malzemeleri gibi ihtiyaç taleplerini ileteceğiz. Kabul ederlerse bu ihtiyaçları, mağaza hediye çekleri olarak kabul edeceğiz. Bu yardımları, desteği veren site, kişi veya onların temsilcileriyle beraber dağıtacağız. Her şey şeffaf olacak. Ayrıca, bu sitelerimizden mümkün olduğunca işçi alımlarını Çayırbaşı’ndan yapmalarını talep edeceğiz. İki farklı sosyolojik yapı arasında bu şekilde dayanışma yolu ile köprü olamaya çalışacağız.
– Sarıyer Belediyesi’nin muhtarlara yaptığı yardım ve desteklerden haberiniz var mı? Varsa nasıl değerlendiriyorsunuz?
Haberimiz var. Aday olmaya karar verince daha detaylı olarak araştırdım. Sarıyer Belediyesi Türkiye genelinde muhtarlara en çok destek veren belediye olarak görünüyor. Başka bir belediye varsa da ben bilmiyorum. (Umarım Belediyemiz bundan sonra da muhtarlara olan bu desteğini devam ettirir.) Sarıyer Belediyesi’nin muhtarlara sekretarya, kırtasiye, elektrik, su, doğalgaz, internet, muhtarlık binası, ve bilgisayar dahil her türlü teknik desteği sağladığını gördüm. Üzülerek bazı muhtarlarımızın bu iyi niyeti suiistimal ettiğini de hep beraber görüyoruz. Nasıl derseniz; devletimiz muhtarlara maaş veriyor, belediyemiz de her türlü desteği veriyor. Buna rağmen; bazı muhtarların ikametgah, nüfus kaydı ve ev hibe devir işlemlerinden para almaları. Bunu nasıl adlandırmamız gerektiğini bilmiyorum. Takdiri Sarıyer halkına ve kamuoyuna bırakıyorum. Muhtarlığın bir iş, ticaret kapısı değil, hizmet makamı olması gerekir ve buradan Çayırbaşı halkına söz veririm ki: Bu işlemler Çayırbaşı Muhtarlığında ücretsiz olacaktır. Muhtarlık girişinde bu işlemlerin ücretsiz olacağı yazacak ve muhtarın sekretaryasını yapacak kişi; benim eşim, kızım oğlum ya da akrabam olmayacaktır.
– Son söylemek istediğiniz ve de mesajınız nedir ?
Sayın Çayırbaşılı komşularımıza, yukarıda söylediğim Çayırbaşılıların taleplerini gerçekleştirebilmek için mücadele edeceğimizin sözünü veririm.
You may like
Click to comment