Connect with us

Siyaset

Uskumruköylüler, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kurdu

Published

on

blank

Uskumruköylüler, yıllardır hayalini kurdukları birliklerini, bir dernek çatısı altında toplamayı sağladılar. Köy çevresinde artan yapılaşmanın, köyün çevresini, kültürünü, geleneklerini ve bir bütün olarak yaşantısını tanınmaz hale getirmesinden rahatsızlık duyan köylüler, bu tahribatı durdurmayı da hadefleyen bir dernek çatısında birleşmeyi başardılar.

Dünyayı kanatlarıyla saran, gagasındaki bahar dalını dünyaya sunan bir kumru kuşu ile sembolize edilmiş amblemlerine varıncaya kadar çok özenli bir çalışma ile kuruluşu gerçekleştiren Uskumruköylüler, 1. Olağan Genel Kurullarını da gerçekleştirip, Kenan Sürgün (Başkan), Murat Gürgensuyu(Başkan yardımcısı), Celal Alım (Sayman), Ayfer Zincirkıran (Sekreter), Aysel Gökdoğan (Yönetim Kurulu Üyesi)’dan oluşan yönetim kurulu ile çalışmalarını daha da hızlandırdılar. Yapılan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu’nun yedek üyeliklerine ise Volkan Mutaf, Halil İbrahim Aydın, Serhat Gürgensuyu, İsmail Aydın ve Hüseyin Zincirkıran seçildi.

“YABANCILAŞMAKTAN RAHATSIZLIK DUYULUYOR”

Uskumruköy Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği etrafında örgütlenmekte olan köylüler, son yıllarda köy etrafında hızla oluşan yapılaşmanın yaratmaya devam ettiği sorunlara dikkat çekerken, bu konutlara yerleşen yeni komşularının özellikle köy merkezinde yaşamakta olan köylülere ve yaşam biçimlerine alışmakta zorlandığını, komşular arasındaki bu yabancılaşmaktan özellikle rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler. Köy çevresindeki sitelere yerleşmiş yeni komşularının bazılarının da dernek çalışmalarına katılım sağlamaya başladığını, bu katılımların hem birbirlerini daha iyi tanımayı hem de komşuluk ve köylülük kültürünü pekiştireceğine inandıklarını belirttiler. Bu katılımlardan çok memnun olduklarını da anlatan Uskumruköylüler, bir hedeflerinin de, eski-yeni tüm Uskumruköylülere, “Ben Uskumruköylüyüm” dedirtebilmek olduğunu vurguladılar. Köylerindeki yerleşik kültürün gün geçtikçe daha çok baskı altında kaldığını, atalarının devrettiği gelenek ve göreneklerin, kültür-sanat kodlarının unutulmaya başlandığını ifade eden köylüler, dernekleri aracılığı ile köyün tarihini, gelenek-göreneklerini, kültürel birikimlerini kayıt altına almayı, yaşatmayı ve gelecek nesillere doğru şekilde aktarmayı hedeflediklerini vurgulayarak, derneğin önümüzdeki bir yılın planlamasını ve planlanan etkinliklerin takviminin oluşturulmasını sağlamaya çalıştıklarını da belirterek, sözlerini tamamladılar.

blank

Click to comment

Bir Cevap Yazın