Connect with us

Genel

10. Sarıyer Edebiyat Günleri’ne ilgi yoğun

Published

on

blank

İstanbul boğazına karşı yeşilin kıyısında kurulan stantlardan kitap kokusunun yayıldığı Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri’nin üçüncü günü miniklerin danslarıyla başladı. Tüm gün söyleşilerin, panellerin sürdüğü program yazarların okuyucularıyla buluştuğu imza etkinlikleri ile devam etti.

Edebiyatseverlerin akın ettiği etkinliğin üçüncü günü şarkıları ile çocukların kalbinde yer eden Onur Erol’un “Dinozoru Bulmaya Gidelim mi?” konseri ile başladı. Alanı dolduran yüzlerce minik şarkılara tek bir ağızdan eşlik ederek doyasıya dans ettiler. Gün, Yazar Ayşe Kulin’in “Cumhuriyet ve Vals” söyleşisi ile devam etti. Cumhuriyet dönemi ile ilgili keyifli sohbetin ardından moderatörlüğünü Gülşen İşeri’nin yaptığı “Yazarın Yolculuğu” söyleşisinin konuğu ise sanatçı Buğra Gülsoy oldu. Festivale katılan çok sayıda usta isim sevenleriyle bir araya gelerek, kitaplarını okurları için imzaladı. Edebiyat Günleri’ne katılan minikler kendileri için kurulan masal çadırında Nurşen Aydın, İnci Akyüz ve Gülşah Özdemir Koryürek’in birbirinden renkli masallarını dinlediler. Programa Kadıköy ve Beşiktaş’tan teknelerle gelen sanatseverler Grup Yol’a Düş’ün şarkıları ve Pelin Bindal’ın şiirleri ile yolculuk yapma fırsatı elde ettiler. Etkinliğin üçüncü günü Şenay Lambaoğlu’nun caz konseri ile sona erdi.

ÇOCUKLARIN SESİ KARŞI KIYIDAN DUYULDU

Eğitici ve neşeli çocuk şarkılarıyla tanınan Onur Erol, bestelediği oyunlu şarkılarıyla Sarıyerli çocuklarla buluştu. Konser Balta dansı ile sona erdi. Şarkılar ve danslarla geçen programın sonrasında konuşan Erol, “Çocukların sesi karşı kıyıdan duyuldu. Onların sevgisi çıkarsız ve çok samimi. Çocuklarla olmak her zaman mutluluk verici. Sevgilerini olduğu gibi gösteriyorlar. Edebiyat günlerinde yer almaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

CUMHURİYETİN İLK 10 YILINDA DOĞMUŞ OLMAK İSTERDİM

Mutlu bir ruh halinde sahnede olmayı çok istediğini belirterek “Cumhuriyet ve Vals” söyleşisine başlayan usta yazar Ayşe Kulin, “İsterdim ki yüzüncü yılını kutladığımız cumhuriyetimizin coşkusu yılın ilk gününden itibaren yaşansın, şükür ki bugün burada cumhuriyet kutlamaları çerçevesinde sizlerle birlikteyim. Cumhuriyetin kuruluşunun ilk 10 yılında doğmuş olmayı çok isterdim. O coşkunun, mucizenin esmekte olan rüzgârını teneffüs etmek isterdim. Yanmış, yıkılmış toprakları tekrar bereketli haline getirmek, cahil insanları 10 yılda okuma yazma bilir hale getirmek bir mucizeydi” şeklinde konuştu.

SEVENLERİYLE BULUŞTULAR

Söyleşilerin ardından Ayşe Kulin ve Buğra Gülsoy’un yanı sıra Çiğdem Gündeş, Barış Terkoğlu, Deniz Tarsus, Turan Akıncı, Gönül Simpson, Barış Atalay, Ali Tanrısever, Erdoğan Aydın, Çağatay Küpçü, Oya Engin, Gülden Türkkan, Emre Özgüz, Gülşen Gülbeyaz’ın aralarında olduğu çok sayıda yazar kitaplarını sevenleri için imzaladılar.

Genel

Özgür Özel’den Başkan Genç’e teşekkür

Published

on

blank

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yaptığı grup toplantısında, haftasonu açılışı yapılan Büyükdere Atatürk Fidanlığı için Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM’de yaptığı grup toplantısında Pazar günü Sarıyer’de açılışını yaptığı Büyükdere Atatürk Fidanlığı’na değindi. Genel Başkan olarak yaptığı ilk açılışın önemine değinen Özel, bugüne kadar bu alanı koruyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve yeşil alan olarak İstanbullulara kazandıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

İMARA AÇMAYA DİRENEN ŞÜKRÜ GENÇ’E TEŞEKKÜR

Özgür Özel konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Pazar günü çok önemli bir binayı açtık. Sadece açarken eski dokusuna uygun olarak yapılmış o binaların içinde, kadınlarımız çalışma hayatı içinde olsun diye bir tane kreş, bir tane meslek edindirme kursu, İstanbul Vakfı’nın bursiyer öğrencilerinin gelip doğayla çiçekle iç içe olacakları alan, bir tarafı yeniden bahçıvanlık okulu. İnanılmaz güzel bir tesisti. Kurdelesini kestiğim ilk açılış olmasından büyük memnuniyet duydum. Oraya emek veren, geçmişten bu güne orayı imara açmaya direnen Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e, meclis üyelerimize ve İstanbul’da yaptığı muhteşem işlerle İstanbulluların teveccühünü kazanan ve 31 Mart’ta rekor oyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olacak olan Ekrem İmamoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Continue Reading

Genel

Sarıyer Belediyesi ekipleri Sarıyerliler için seferber oldu

Published

on

blank

Sarıyer’de etkisini gösteren yoğun yağış ve fırtına sonrasında mazgallar taştı, çatılar uçtu ve ağaçlar devrildi.  Sarıyer Belediyesi ekipleri yağıştan etkilenen bölgelere hızla müdahalede bulunuyor.

Sarıyer Belediyesi ekipleri,  sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak yağış ve lodos sonrasında Sarıyerlilerin olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını sürdürüyor. Aşırı yağıştan dolayı caddelerde oluşan su birikintilerine müdahale eden Fen İşleri ekipleri, mazgalları da temizliyor. Park Bahçeler ekipleri ise fırtına nedeniyle devrilen ağaçları ve kırılan dalları kaldırıyor. Ekipler kriz masasından gelen ihbarları değerlendirerek, sorun yaşanan noktalara tek tek giderek çalışmalarına devam ediyor.

blank

 

Continue Reading

Genel

İbrahim Temur özel kalem bütçesini eleştirdi

Published

on

blank

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesinin kabul edilmesinden sonra İBB’nin özel kalem bütçesi üzerinden Sarıyer Belediyesi ile ilgili değerlendirme yapan İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı İbrahim Temur, “Nasıl oluyor da Sarıyer Belediyesinin Özel Kalem Bütçesi, koskoca İBB’nin Özel Kalem Bütçesinin 4 katından fazla oluyor?” diye sordu.

İBB’nin 2024 yılı bütçesinin açıklanmasının ardından İBB’nin özel kalem bütçesi üzerinden Sarıyer Belediyesi’nin özel kalem bütçesini eleştiren İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı İbrahim Temur, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2024 bütçesi, İBB Meclisinde kabul edildi. Öncelikle İstanbul’umuz için hayırlı olsun. Sarıyer için dikkatinizi çekmek istediğim konu şu; İBB’nin 2024 Özel Kalem Bütçesi 13.157.000 TL Peki Sizce Sarıyer Belediyesinin 2024 Özel Kalem Bütçesi ne kadar? Sarıyer Belediyesinin 2024 Özel Kalem Bütçesi 54.871.000 TL. Nasıl oluyor da Sarıyer Belediyesinin Özel Kalem Bütçesi, koskoca İBB’nin Özel Kalem Bütçesinin 4 katından fazla oluyor? Sarıyer Belediye Başkanı ve bu bütçeye Sarıyer Meclisinde kabul oyu veren Meclis Üyeleri nasıl oluyor anlatın!” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Continue Reading

Popüler