Siyaset
ABD’NİN YENİ BAŞKANI TRUMP’IN İLK SÖZLERİ: ORTAKLIK ARAYACAĞIZ ÇATIŞMA DEĞİL
Published
7 sene agoon

Clinton’la girdiği zorlu yarıştan zaferle ayrılan ve ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump,” Evet ABD’nin çıkarları ön planda olacak ama herkesle ortak zemin arayacağız, ortaklık arayacağız çatışma değil.”dedi.
Hillary Clinton’la girdiği seçim yarışından zaferle çıkan Donald Trump, zaferi sonrasında ilk konuşmasını gerçekleştirdi.
Trump’ın konuşmasından satır başları:
ABD’nin yeni Başkanı olan Donald Trump, zaferi sonrası ilk konuşmasını yaptı.
Trump’ın konuşmasından başlıklar şöyle:
Herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Clinton beni telefonla aradı. Bizi ve hepimizi tebrik etti. Ben de kendisini ve ailesini tebrik ettim. Çok sıkı bir mücadele oldu. Kendisi de çetin bir mücadele verdi.
Bizim yürüttüğümüz aslında bir kampanya değil inanılmaz bir hareket. Ülkesini seven daha iyi bir gelecek isteyen insanlardan oluşan bir hareket bizimkisi.
Birlikte çalışma meselesine ulusumuzu yeniden inşa edip ABD rüyasını canlandırmakla başlayacağız. Ben tüm iş hayatımda bu ülkenin potansiyelini gerçekleştirmek için çalıştım. Şimdi de bunun için çalışacağım. Çok güzel olacak, her ABD’linin kendi potansiyelini gerçekleştirme ortamı olacak. Bugüne kadar unutulan vatandaşların hiçbiri artık unutulmayacak. Yollarımızı köprülerimizi hastanelerimizi güçlendireceğiz. Bunu yaparken milyonlarla birlikte çalışacağız. Gazilerimizi önemseyeceğiz.
Büyük bir ekonomik planımız var. Büyümeyi iki katına çıkaracağız. Bizimle iyi anlaşmaya istekli olan uluslarla çok başarılı ilişkiler kurmayı planlıyoruz. ABD artık azıyla yetinmeyecek. En iyinin peşinde olacak. Ülkemizin kaderini yeniden elimize alıp bundan sonraki süreçte ülkemiz için güzel şeyler düşleyip yapacağız. Dünyaya da şöyle sesleniyorum: Evet ABD’nin çıkarları ön planda olacak ama herkesle ortak zemin arayacağız, ortaklık arayacağız çatışma değil. Tarihi bir zafer olarak nitelendiriliyor bu gece.
You may like
Genel
Sarıyer’de Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yaklaşık 20 puan fark
Published
1 hafta agoon
31 Mayıs 2023
28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu tamamlandı. Recep Tayyip Erdoğan, aldığı yüzde 52.1’lik oyla yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.9 aldı. Sarıyer’deki seçim sonuçlarında ise muhalefet gücünü korumayı başardı.
14 Mayıs 2023’te yapılan genel seçimlerde TBMM’de çoğunluk az bir farkla Cumhur İttifakı’nda olurken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir aday yüzde 50’yi geçemeyince Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan 2. tur seçimleri kıran kırana geçti. Mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52.1’lik bir oy alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçilirken, muhalefet bloğunun adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 47.9 oyda kaldı.
SARIYER’DE MUHALEFET BLOĞU GÜCÜNÜ KORUDU
Sarıyer’de yerel, genel ve referandum sonuçlarına bakıldığında yüzde 58-60 bloğunda bir oya sahip olan muhalefet bloğu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de gücünü korudu. Kemal Kılıçdaroğlu, aldığı yüzde 59.48’lik oyla birinci oldu ve Erdoğan’a 43 bin oy fark attı. Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 40.52’de kaldı.

İş insanı ve siyasetçi Erhan Vergili, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak gençlere olan desteğini bir kez daha gösterdi. Vergili, gençlere yönelik bir mesaj yayınlayarak bu anlamlı bayramı coşkuyla karşıladığını ifade etti.
Erhan Vergili, gençlerin Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğunu belirterek, “Bugün, gençlerimizin enerjisi ve potansiyeliyle dolu olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutluyorum. Gençlerimiz, ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan en büyük güçtür. Onların umutlarına, hayallerine ve hedeflerine destek olmak bizim en büyük sorumluluğumuzdur” dedi.
Gençleri Spora Teşvik Etmeliyiz!!
Vergili, gençlerin spora olan ilgisinin ve başarılarının da altını çizerek, “Gençlerimiz, sporun disipliniyle hayatta önemli başarılar elde ediyor. Spor, onları sadece fiziksel açıdan güçlendirmez, aynı zamanda karakterlerini, liderlik yeteneklerini ve takım ruhunu da geliştirir. Bu nedenle, gençlerimizin sporla iç içe olmasını teşvik etmeli ve desteklemeliyiz” şeklinde konuştu.
‘Gençlere Yönelik Projelere Devam Edeceğim’
Erhan Vergili’nin bu kutlama mesajı, gençler arasında olumlu bir etki yaratırken, onların toplumdaki değerlerine ve yeteneklerine olan inancı da pekiştirdi. Vergili, gençlere olan desteğine ve projelerine devam edeceğini belirtti. Gençlik ve Spor Bayramı, ülkemizin geleceğine ışık tutan gençlerimizin dayanışma ve kardeşlik duygularını pekiştirdiği bir gün olarak anılacak. Erhan Vergili gibi iş insanlarının gençlere yönelik desteği, gençlerin daha da motive olmalarını sağlarken, Türkiye’nin geleceğine olan güveni de artırıyor.

Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başkent Ankara’ya çıkarma yaptı.
Türkiye genelinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusu yaşanıyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şubesi de, Fahrettin Serdaroğlu başkanlığında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başkent Ankara’ya hareket etti. Saat 10:00’da Gebze’deki bir benzin istasyonunda duran ve saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan ADD Sarıyer ekibi, daha sonra Ankara’ya gitmek üzere tekrar yola koyuldu.
GENEL MERKEZ BİNASININ AÇILIŞINA KATILACAKLAR
ADD Sarıyer ekibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda saat 16:00’da açılacak olan ADD Genel Merkez binasının açılışına katılacak.

Zekeriyaköy’de 5 Milyon liralık uyuşturucu operasyonu

Sarıyer Belediyesi’nin personelleri sağlık taramasından geçti

Sarıyer’in sevilen ismi hayatını kaybetti

Sarıyer’de Afgan uyruklu tacizciye meydan dayağı

Sarıyer Belediyesi kursiyerlerinden yıl sonu gösterisi

Demirciköy açıklarında balıkçı ağına takılan yunus kurtarıldı

Sarıyer’de Gündüz Bakımevi Öğrencileri mezun oldu

Sarıyer’de Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yaklaşık 20 puan fark

Sarıyer’de sanat engel tanımıyor

İmamoğlu: Burası fethin ve Atatürk’ün İstanbul’udur
Popüler
- Genel4 hafta ago
Coşkun ailesinin acı günü
- Genel4 hafta ago
Hasan Saim Öztürk: Nereden geldik? Nereye gidiyoruz?
- Genel4 hafta ago
Sarıyer Belediyesi Voleybol Yıldız Takımı Türkiye Şampiyonası’nda
- Genel4 hafta ago
Kimya Çiftçi Dumlu: Ne kadar değerli hissediyorsunuz?
- Genel4 hafta ago
İmamoğlu: Tüm kapılar iyiliğe açılacak
- Genel4 hafta ago
İbrahim Temur: Kemal Kılıçdaroğlu Sarıyer’de açık ara farkla seçimi önde bitirir
- Genel4 hafta ago
Sarıyer’de topluma katkı günü EÇADEM’de kutlandı
- Genel4 hafta ago
Millet İttifakı’ndan Başkent Ankara’da gövde gösterisi