Connect with us

Genel

Başkan Genç’ten “Yaşamın içinde olma” vurgusu

Published

on

blank

Geleneklerine bağlı kalıp aynı zamanda yenilikçi olarak paydaşlarına teknik, sosyal ve kültürel açılardan değerler katan İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendisliğe Hazırlık Kulübü, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i iş hayatındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşması için konuk etti.

İnşaat mühendislerini sektöre hazırlamak, kişisel olarak geliştirmek ve nitelikli mühendisler yetiştirmek için etkinlikler düzenleyen İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendisliğe Hazırlık Kulübü, Belediye Başkanı Şükrü Genç’i başarılı iş hayatını anlatması için bir seminere davet etti. Serhat Sarıkaya, Özgecan Işıltan, Bülent Gürcan, Doç. Dr. Beyza Taşkın, Prof. Dr. Filiz Piroğlu gibi iş ve eğitim dünyasından birçok ismi misafir eden kulübün konuklarından biri de Başkan Genç oldu. Genç konuşmasında “Yaşamın içinde olma” vurgusu yaptı.

BAŞKAN GENÇ’TEN BEŞ ALTIN KURAL

Türkiye’nin sayılı ve seçkin kuruluşlarından gelen konuşmacıların vereceği seminerlerle, İK bölümlerinin yapacağı atölyelerle, üniversitelerde eğitimi verilmeyen ve sahaya çıkıldığında eksikliği büyük oranda hissedilen, iş hayatına ilişkin tecrübelerin eksikliğinin giderilmesine, öğrencilerin profesyonel iş hayatı hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla düzenlenen seminerlere mühendislik bölümü öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Başarılı bir mühendis olmak istiyorsan planlamaya kesinlikle önem vermelisiniz diyerek konuşmasına başlayan Genç, sözlerine şöyle devam etti:  “Ben her zaman çalışma arkadaşlarıma şunu söylüyorum, başarılı olmak için yaşamda değişmeyen beş kural vardır. Tasarlama, planlama, projelendirme, uygulama ve raporlama. Mühendislik sizin içinize işlemeli, bu işte o zaman her şey daha kolay olur. Nerede olursanız olun bir hata gördüğünüzde onu mutlaka müdahale etmek istersiniz o zaman anlayın ki bu iş sizin içinize işlemiş. Sizler halkın nabzını tutan, sokağın gündemini yakalayan, katılımcılık ilkesi doğrultusunda ilerlemelisiniz. Bunları yaşarken tabi ki zorlanacağınız anlar olacak. Ancak, karamsarlık ve umutsuzluğa kapılmayın. Her zaman mazeret ve bahane yerine çözüm üretin. Baskılardan yılmayın ve tam tersi üstüne gitmeyi tercih edin. Herkes bir şeylerden şikâyetçidir, herkes başkalarını görevlerini yapmamakla suçlar, herkes birilerinin ortaya çıkarak bu değişimi yapmasını bekler. O halde değişim isteyenler önce kendilerinden başlamalıdır.”